Jak starý a drahý auto si pořídit?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kootil 10. 1. 2025 20:27

S tou korozí. Četl jsem si Reddit a tam borci psali, že cca 6 let starý škodovky dost reznou...a není to problém jen Škodovek, ale všech aut. Je to dáno nižší antikorozní ochranou a tenší vrstvou laku. Prý s tím má problém i Mercedes a dnešní auta jsou dělaný tak, aby vydržela 6-8 let a tím je jejich životnost ukončena. Váš názor?

Trochu mi to zbořilo představit koupit si auto 2018-2020 a mít ho třeba 5 let. Jestli není lepší teda takový auto koupit a po dvou letech se ho zbavit. A nebo koupit něco staršího ještě víc poctivýho a to si servisovat a opečovávat. Prý je velký rozdí v tloušťce laku u Oktávky z roku 2014 a 2024 v porovnání.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 10. 1. 2025 20:29

jo, kup si starou vraždu a opravuj 5x ročně, hlavně že nebude reznout (PS: bude :D )
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Jirkash 10. 1. 2025 20:34

MV_cz píše:
Jirkash píše:
MV_cz píše:A když už to tak vymysleli, měly to servisy čistit na garanžkách, což se asi nestalo? :(

Servis zadnou takovou povinnost nemá a neměl. Je presne dany popis, co se má dělat. Ty se o sve auto musis starat sam a ne to přehazovat na nekoho dalsiho.
Jinak Rapid 2017 podvozek jak nový, bez koroze, Polo 2005 jakbysmet a Passat B5 r.v 2000 ze spodu, jak kdyby vyjel vcera ze salonu. Staci se o auta od pocatku trochu starat a nestoji to ani nejaky velky peniz, jen nebyt líný.

Jasně budu rozebírat podběhy, když kokoti z vw nejsou schopný vyrobit auto. Jako v příručce to je? Na servisu to lidem říkají?

Nemusíš to rozebírat, stačí umývat auto jednou za cas vapkou. Ten tvuj nastroj dole si snad taky myjes a nenechavas si "bordel" za ráfkem..
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod exBURN 10. 1. 2025 21:25

Kootil píše:S tou korozí. Četl jsem si Reddit a tam borci psali, že cca 6 let starý škodovky dost reznou...a není to problém jen Škodovek, ale všech aut. Je to dáno nižší antikorozní ochranou a tenší vrstvou laku. Prý s tím má problém i Mercedes a dnešní auta jsou dělaný tak, aby vydržela 6-8 let a tím je jejich životnost ukončena. Váš názor?

Trochu mi to zbořilo představit koupit si auto 2018-2020 a mít ho třeba 5 let. Jestli není lepší teda takový auto koupit a po dvou letech se ho zbavit. A nebo koupit něco staršího ještě víc poctivýho a to si servisovat a opečovávat. Prý je velký rozdí v tloušťce laku u Oktávky z roku 2014 a 2024 v porovnání.

Jo, kup 5 let starý auto, pak to během 2 let všechno oprav a povyměňuj a pak to prodej bo orezne nápravnice. JInak zrovna ta starší poctivější Octa z fleetu co máme, tak si loni vypítala kilo na servisu, naštěstí ji kolega rozstřelil, tak už půjde do háje. :D
Ojetina je vždy loterie no a je to furt něco.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Kootil 10. 1. 2025 22:12

No tak moje naivní představa je taková, že když si koupím auto do 6 let s nájezdem do 100 tisíc tak to bude auto bez investic..kromě servis. Já na své 147 za poslední rok vyměnil spojku i s dvouhmotou, přední tlumiče s ramenama, brzdiče. Před 3 rokama jsem dělal rozvody a zadní tlumiče. Zas musím dodat, že to auto mám 8 let a v rodině je 15 let, ale u mladé ojetiny bych se toho rád vyvaroval.

Stejně zvažuju, že na tom udělám technickou za dva měsíce a nechám si to na lítačku tady po městě, je to zhnilý ale technicky jinak v dobrým stavu.

Jinak je pravda, že infotainment u čtverkové Ovce je peklo? Lákala by mě víc jak trojková kvůli interieru, ale prý se seká, ovládání klimatizace háže chyby, je to zabugovaný.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod evlo 11. 1. 2025 05:00

nechápu jak tloušťka laku souvisí s antikorozní ochranou, ale jsem holt málo expert
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 1. 2025 07:08

Spíš je riziko že to někdo ťuknul a neopravili to dobře. Jinak pětiletýmu autu samozřejmě nic není, vidim to na renaultu :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 11. 1. 2025 07:21

Tak ty vag od Piecha měli spoustu hliníkových dílu, ale to je asi moc realny rozdil na pravdu
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jhamil 11. 1. 2025 08:40

Jedničková Octavie měla nápravnici hliníkovou a trojková už ocel. No šetří se. :hm
zaujalo mě toto https://www.autokelly.cz/Product/AC-AN0 ... 8;51655606
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 1. 2025 10:08

To vypada na zajimavy produkt, dej vedet, jak to funguje ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 1. 2025 11:42

To poleješ mazdu a má novou kastli, najs
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 11. 1. 2025 11:54

nevim pyčo, že by to fungovalo jako lenvej rust converter?
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 11. 1. 2025 12:04

Kootil píše:S tou korozí. Četl jsem si Reddit a tam borci psali, že cca 6 let starý škodovky dost reznou...a není to problém jen Škodovek, ale všech aut. Je to dáno nižší antikorozní ochranou a tenší vrstvou laku. Prý s tím má problém i Mercedes a dnešní auta jsou dělaný tak, aby vydržela 6-8 let a tím je jejich životnost ukončena. Váš názor?

Tvl, vem si auto na operák a máš klid, než dumat nad hovadinama. :D
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Kootil 11. 1. 2025 17:53

A vyplatí se realně ten operák? Scala 1.0 TSI 85 kw Selection, manuál, na dva roky s ročním nájezdem 15 000 Km vychází na 5 832 Kč/měsíčně, součástí je teda povinné ručení, havarijko a pojištění skel.

Jako jo, díky operáku asi nemusím řešit servis, strach, že to auto zrezne, protože bude nový a za dva roky ho pošlu pryč, taky pak nebudu muset řešit případný prodej auta. Ale skoro 6 litrů za Scalu není moc? Jsem si naklikal na sauto: https://www.sauto.cz/operativni-leasing ... /207519744

Nevyplatí se spíš koupit to auto za cash, klidně to dva roky starý, mít ho další dva roky a pak ho střelit? Za cenu, že sevis a pojištění si budu řešit sám ale taky budu mít svobodu co se týče nájezdu atd.?

Trochu si pohrávám s myšlenkou abych nedával třeba 500 tisíc za auto z úspor, si ty peníze půjčit, dva roky to splácet a jezdit s tím autem, pak ho prodat a ten zbytek splatit. Ale to je možná otázka spíš na kolegy s finexpertu :D
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 11. 1. 2025 18:03

operak se vyplati
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka