Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Hustoles píše:Arnie J píše:píše o R18 a v odkaze jsou R17
To se došponuje
Hustoles píše:Arnie J píše:píše o R18 a v odkaze jsou R17
To se došponuje
Klamerka píše:Dobrý den
Máme VW Touran 2015 s pneu v rozměrech 225/45/R18. Na zimních jsme měnili Michelin za značku Fulda, protože v zimě téměř nejezdíme. Porovnával jsem tedy ojeté s novými, ale nezanamenal jsem žádný rozdíl, naopak mi Fulda přišly tišší. Nyní chci jít do letních pneu a opět nechci dávat 3.500 za pneu. V servisu mi doporučili dva typy:
KORMORAN ULTRA HIGH PERFORMANCE - Kormoran Ultra High Performance: 89 %, 5 recenzí | Test-Pneumatik.cz
SEBRING ULTRA HIGH PERFORMANCE - https://www.pneuhajek.cz/225-45-r-17-94 ... sporty-401
Údajně jsou velmi podobné. Poradíte mi zda jít do těchto pne, případně do jaké? Nebo nějaký jiný typ?
peta303 píše:Upřímně, než lowendový Kormoran nebo Sebring (nebo čínu) je lepší nechat na celý rok ty zimní Fuldy...
Proti tomu Kormoranu je za +200 už lepší Debica Presto UHP2, za +300 Nexen, +700 mnohem lepší Fulda Sportcontrol 2, případně +900 na Nokian Powerproof, což je zcela jiný level.
Nechápu koupi dražšího auta na větších kolech a pak kupování podřadných pneu, gumy a brzdy jsou jediné, kde by se nemělo šetřit.
Klamerka píše:peta303 píše:Upřímně, než lowendový Kormoran nebo Sebring (nebo čínu) je lepší nechat na celý rok ty zimní Fuldy...
Proti tomu Kormoranu je za +200 už lepší Debica Presto UHP2, za +300 Nexen, +700 mnohem lepší Fulda Sportcontrol 2, případně +900 na Nokian Powerproof, což je zcela jiný level.
Nechápu koupi dražšího auta na větších kolech a pak kupování podřadných pneu, gumy a brzdy jsou jediné, kde by se nemělo šetřit.
Poznámku na konci zcela chápu, ale není to tak černobílé. Jsme rodina se třemi dětmi a proto jsme kupovali tento vůz, takže to nebylo z rozmařilosti, ale praktičnosti. Zmínil jsem se o nákupu levných zimních pneu, se kterým nemáme problém a rozdíl na sadě u pneu za 2.000 Kč a s cenou 3.500 Kč pro nás není nijak vražedný, ale prostě nevím, zda má smysl.
V každém případě děkuji za tipy. Například ty Debicy jsou opravdu o pár korun dražší a alespoň dle hodnocení jsou na mokru výrazně lepší. Proto jsem tento dotaz podal a doufal v podobné tipy, takže děkuji
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků