Jak poznam, že zasahuje ABS a ASR :-)

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MitsuX 9. 9. 2006 09:39

Zdravim..jak poznam, že zasahuje ABS? Tuhle sem na to dupnul fest a brzdovej pedál mi několikrát jakoby škubnul proti(ale zabrzdilo to). No a pak mě zajímá ASR..zda je zapnutý vždy a nebo to zapínam jen když to zmáčknu na palubce-je mi to k něčemu- krom startu? :D Děkas
MitsuX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moose 9. 9. 2006 09:42

to škubnutí proti je ABS ...
ad ASR - u jakýho auta ? u Audi a asi i koncernu je furt zaplý, čudlitkem se vypíná (rozsviti se kontrolka) poznáš ho tak že když chceš na křižovatce zagumovat aby piskaly pneu, tak ti elektronika ubere plyn(+blikne kontrolka)... rozjedeš se, ale nezapíská a nezapíská... ;) a v zatáčkách to uibírá plyn při prokluzu atd...

to sou mi zas chytrý otázky
a mrknete se na moje WWW ;)
Moose

Odeslat příspěvekod TomZ 9. 9. 2006 10:05

2Moose: s O2 stejne trsku zapiskam.. a pak tak nejak divne skace..- chytne se, proklouzne, chytne se, proklouzne.. mluvim o povrchu jako mokro ve velkym kopci a na plny kotel a pri tom zataceni.... nebo na mokru pres prejezd koleji neco podobneho....

tohle je prvni auto s kterym jezdim a ma ASR a moc e to teda nepresvedcilo.. snad v zime to bude lepsi.

Ale zas je pravda ze v zime na zasnezene ceste s O2 4x4 i s ESP se to rozjelo fakt v pohode skoro bez hrabnuti..
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod MitsuX 9. 9. 2006 10:09

tak je to na Fóbii..takže to bude normálka zaplé, když to zmáčknu a svítí to na palubce, tak je to vypnuté.
MitsuX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majo1982 9. 9. 2006 10:13

jj, na octavce (O1) je to taky porad zapnuty a stistem se to vypne, sviti takový zluty vystrazni trojuhelnik v kolecku se sipkou :hm
majo1982
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod tajnej 9. 9. 2006 10:14

na fabii je to zaply a cudlikem na palubce se to vypina... ze ASR zasahuje poznam podle blikajici kontrolky... jinak je-li ASR vypnuto tak kontrolka sviti furt. Na rozjizdeni to moc nefunguje... spis se to hodi kdyz v zime predjizdim a silnice je sice protazena, ale uprostred cesty je snih...

Obrázek
Člověk se nenaučí nadávat, dokud se nenaučí řídit auto.
tajnej
Nováček

Odeslat příspěvekod CHiP 9. 9. 2006 10:38

Moose: ASR ubírá plyn jenom u některých aut, není to vždy pravidlem, pravidlem je, že auto s ASR má vždy ABS, bez něho to nefunguje a dá se říct, že funguje opráceně jako ABS. Kolo který začne hrabat, ASR přibrzdí a většina síly se pak díky tomu dostane na kolo s lepší adhezí :)
S ASR se nechá v pohodě na křižovatce zahrabat 8)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Kibitz 9. 9. 2006 11:59

Chip: Mas to nejaky pomyleny...ASR nepracuje v soucinnosti s ABS ale opravdu jenom ubira tocivy moment motoru - ubere plyn.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Kibitz 9. 9. 2006 12:03

Chip: Tak koukam sem to napsal taky blbe... ASR vyuziva senzoru ABS, ale nezapojuje brzdy jak si to psal ty, takhle sem to myslel
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 9. 2006 12:04

ano, proto se musi ASR v hlubokem snehu vypinat, jiank zapadnete, motor se bude tak dluho dusit, bo se budou tocit kola, az se udusi a vy uz se pak nehnete.

Proto je bezpodminecne nutne, aby slo ASR vypinat a pokud je v aute i ESP, tak musi jit vypinac cely system ESP. Jinak muzete mit nemale problemy...
anonymni

Odeslat příspěvekod CHiP 9. 9. 2006 12:04

headques: Kdepak pozor2 dneska mám pravdu já, kdyby ASR ubralo jenom plyn, tak je to k hov*u a kolo s blbou adhezí bude dál hrabat. ASR práve to hrabající kolo přibrzdí, tím se dostane větší točivý moment na kolo s lepší adhezí a auto se líp rozjede :wink:
Činnost ASR se vypíná jak u kterýho auta, někde mezi 30-50 km/h :)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Brus 9. 9. 2006 12:11

chip: nepleteteš si náhodou asr a elektronickou uzávěrkou?
Brus
Inventář

Odeslat příspěvekod Kibitz 9. 9. 2006 12:11

Chip: priznam se ze uz piju dneska 4ty pivko, coz je na me hodne... kazdopadne si porad myslim ze mam pravdu ja, ale jestli melu kokotiny tak pardon, nechcu nikoho plest :D

Mozna ze mas na mysli EDS? Coz je vlastne el. uzaverka diferaku...k tomu se pouzivaji brzdy...
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Kibitz 9. 9. 2006 12:12

Brus: Aaaa stejna myslenka :D
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Brus 9. 9. 2006 12:15

hq: souhlasím s tebou, asr jen ubírá plyn. to co popisuje chip je u vw eds, to se mi celkem líbilo v zimě po jablonci, výjezd na místní petřín, po ledě a sněhu, jsem celkem nechápal kde se to vyškrábalo. a taky u tranzitu mi to párkrát pomohlo, když jsem za strahovem trénoval drifty a zůstal tam někde viset

občas jezdím s vw caddy a tam tu kravinu okamžitě vypínám, hlavně v zimě jsem z toho měl nervy (asr)
Brus
Inventář

Další stránka