Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Dobrý duch píše:Pro mne je podstatne mit takovy system, ktery mi i v zime umozni fungovat bez externich dodavek elektriny i pripadne za cenu nejakeho omezeni. Omezeni pro mne znamena to, ze i v pripade totalniho vypadku externich energii jsem schopen umyt se nejak, nezmrznout a zajistit si zakladni chod domu (lednicky...).
Zaroven urcite typy spotreby nejsou symetricke... vetsinu topeni clovek spotrebuje v zime no. Ja to vse chapu. Nicmene "testujeme" to ted u segry. Maji TC a ted solar, takze budeme testovat jak topit aby se maximalizovalo topeni i v zime ze solaru. Jasne, ze to neni na full topeni, ale budeme zkouset, co se da vytopit jen ze solaru.
Petrs77 píše:Tak ona je taky otázka, jestli uvazujes soběstačnost trvalou nebo třeba na 2 dny, což ti vyřeší baterka, kterou budeš v zimě udržovat třeba mezi 80 - 90%.
mrazik píše:15kWp na zimu nebude stacit, nezaruci ti to sobestacnost. V zime take zalezi na kapacite baterii.
Ja budu mit cca 8kWp na strese a 20kWh v bateriich a sam jsem zvedavy, jak na tom budu v zime.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků