Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
GeneHawkins píše:Například nové dvoulitrové motory Transitů mají předepsanou lhůtu výměny 60.000 km, to může být u některých i doživotní náplň...
glider píše:Room HTP vymena katu a lambdy...140k km...dnes bude faktrura
MELLO píše:Proč mě to zase tak moc nepřekvapuje....
eLzyx píše:GeneHawkins píše:Například nové dvoulitrové motory Transitů mají předepsanou lhůtu výměny 60.000 km, to může být u některých i doživotní náplň...
obzvlášť když ti jej zapomenou vyměnit, jako se to stalo u mého bývalého zaměstnavatele. Jo pane, všechno máte vyměněný, olej, olejový filtr, kabinový filtr, vzduchový filtr, brzdy zkontrolovaný, tady jen podškrábněte fakturu na 15000Kč a vypadněte.
No moment, ten vzduchový filtr vypadá jako kdyby nebyl měněný. Je, pardon, kolega asi zapomněl. A jste si jistý, že nezapomněl i vyměnit olej, když je černý jak bota? Ne to určitě ne![]()
Cože měnit brzdovku? Ta se nemění, ta je nafurt.
Homolka Ústí. Naštěstí to už spadá pod někoho jiného, ale lidi pořád ti samí. Takže nedůvěřuj, ale prověřuj.
-- 7. 4. 2020 14:13 --
btw - jsem po 10 letech vlastnictví svěřil své volvo servisu. Neautorizovanému, ale na doporučení známého. Neměl jsem čas, auto mělo problémy a před technickou, tak chca nechca, musel jsem mu to svěřit. Pro jistotu jsem mu i vytiskl servisní postupy z oficiální Volvo dokumentace. Jak to má být složené, jaké utahovací momenty atp.
Výsledek? Špatně poskládané přední tlumiče. Šrouby držící poloosy namazané vazelínou místo zajišťovací barvy. Takže jsem je poztrácel a došlo i k poškození poloosy. Špatně usazené zadní pružiny. Tyčky stabilizátoru nedokázal namontovat napoprvý, vzal to asi přes závit, tak ten závit uřízl a na zbytek tedy natočil tu matku znovu. Co naplat, že matice drží tak za 3/4 závitu. Poškozené manžety na nových dílech už byla jen taková třešínka na dortíku překvapení.
A to tenhle týpek dělá na HPP v autorizáku Peugeotu. Chudáci Peugeoťáci.
Já se nezmohl na nic jiného, než spolknout hořkou slinu, protože začít to s ním řešit, tak bych byl tak důrazný, až bych to měl tak na rok-dva v chládku.
glider píše:Room HTP vymena katu a lambdy...140k km...dnes bude faktrura
Michal220 píše:5w30 nebo 0w20 jsou ridsi oleje než 5w40. Dýl trvá než se zaserou...
addiction píše:MELLO píše:Proč mě to zase tak moc nepřekvapuje....
To nevime
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků