od Thunderdome 19. 11. 2019 13:35
Snažím sa vyhovieť aj čechom, nie všetko rozumejú či áno? Ale teraz k téme. Francúzom sa podarilo vyrobiť ozaj jeden kus renaultu so záhadou... Teraz som zo srandy po mesiac a pól státia skúsil naštartovať a naskočilo na prvú šupu! Čo poviem mechanikovi? Prídem k dielni a tri krát po sebe naštartuje. Ono problém je že niekedy naštartuje hneď, niekedy až po dlhých točeniach, a niekedy vôbec, môžem vytočiť aj celú baterku aj cez štartovacie káble pól hodinu skúšať štartovať a nenaskočí. Tak potom čo tomu je??? Mal by som sa zamerať na kľúč? Ako už padlo že baterka v ňom už môže byť slabá a imobilizér sa nie vždy odblokuje? Lebo vtedy keď neštartuje je to naozaj také ako skúšať štartovať cez imobilizér že len naprázdno točí štartér a motor ako keby tam ani nebol, žiadna odozva, ani len náznaky že to chytá... A môžem to zopakovať ja 10x že vyberiem klúč, strčím naspäť a idem odzačiatku a nič, niekedy (napr. o 2-3 dni) zase otočím a chytí n prvý krát hneď a dajme tomu 5x za sebou normálne funguje potom zrazu si to zmyslí a zase nie. Keby to bolisviečky, cievky, bterka, káble tak by to nešlo nikdy. Niekedy ide aj 10 štartovaní normálne a potom zrazu zase nič.
obe jazyky vlastne naučené...
Pri konzultácii s mechanikom, povedal že to musí napojiť na diagnostiku ale tá mu možno nič neukáže resp. ukáže že všetko je v poriadku a ja naďalej ostanem so záhadou že niekam odídem a už nebudem vedieť vedieť naštartovať. Do tých kľúčov aká baterka ide? Nikdy som nerozoberal klúč od auta.