Jak bojovat se rzi?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod biker610i 4. 7. 2025 10:37

myslim ze moja mazda je este top stav oproti tejto a v afrike by este posluzila :D
Fiat Uno logo 2x
Scania 450R
biker610i
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 4. 7. 2025 10:41

Jezisi, ono to zrezne i na pousti... :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod biker610i 4. 7. 2025 22:16

Pouzijem arniho podpis uz nemam mazdu :-( definitvne prehrala boj s hrdzou dnes odisila do zbernych surovin
Ps: a ked som vyprataval nejake veci z auta tak som nasiel dalsiu dieru v podlahe velku o prieme cca 7 cm :roll:
Fiat Uno logo 2x
Scania 450R
biker610i
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 4. 7. 2025 22:21

RIP
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 7. 2025 22:26

+1
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod yndezit 4. 7. 2025 22:28

Odsloužila si to.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 5. 7. 2025 16:31

Jojo bylo by to trápení pro oba
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod JardaB 5. 7. 2025 19:21

Tak taky hlasim brzkou likvidaci auta, focus 2.0TDCI combi, koroze cajk ale dcera prijela dnes na navstevu a detekoval jsem totalne sjety predni gumy tak dostala jiny auto. A kdyz jsem to preparkovaval, tak jsem zjistil, ze dvouhmota je uz v pici uplne a motor se klepe jak drahej pes - asi vstriky nebo komprese, navic za mesic konci STK, najeto 410kkm... No mame ho 4 roky, stalo 30, pojistovna z povka vyplatila 29 a udrzba jen spotrebak, najelo asi 90kkm. Za me dobry, jeste z toho ocesu kat filtr turbo ridici jednotky skoro novou baterku atd, odsaju chladivo z klimy a naftu, hodim na to nejaky ***** kola a at si to odvezou ;-) Upgraduju a opravim z toho kabrio. Skoda jen vyhrejvanyho skla, to bylo fajn.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod glider 5. 7. 2025 19:38

To je recyklacia :D
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod evlo 5. 7. 2025 20:02

Jako dvojhmota je smrt , nejhorší manuál tam to dá 60 možná 80k, automat i dsg vydrželo skoro 300, ale tak i s vyjebanym setrvakem se dá jezdit
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Goesson 5. 7. 2025 20:02

55
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 5. 7. 2025 20:09

evlo píše:Jako dvojhmota je smrt , nejhorší manuál tam to dá 60 možná 80k, automat i dsg vydrželo skoro 300, ale tak i s vyjebanym setrvakem se dá jezdit

Jj, da se jezdit nez to dojede, takhle jsem nechal Alfu na Morave na sesrotovani ale nakonec ji nekdo za par litru koupil :D Nejdriv to nejak vic klepalo, pak to nejak ***** asi jak se to drbalo o hlinik a pak jsem z Drietomy zdrhal bez funkcni spojky a kousek za hranicema se to nejak rozpojilo a uz se to nehlo :P Na tom fikusu kabriu jsem to se spojkou menil, nestoji to raketu - asi 11 litru ale strasny srani s tim. Ale na kombiku to ze ten motor vynechava je uz proste signal total stop.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod biker610i 6. 7. 2025 11:47

tak nemusis to davat rovno do srotu pokial to neni zhnite mozes to predat cele ako subor nahradnych dielov a dalsi majitel si to bud da dokopy alebo sa to niekomu na diely este hodi . Takych focusov beha este dost to neni ako moja mazda ze tych uz proste nevidno :hm
Fiat Uno logo 2x
Scania 450R
biker610i
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod puk123 6. 7. 2025 12:07

Píše, že dobré díly si nechá sám. Komu by ten zbytek prodal do měsíce? Na šroťáku ještě dostane nějaké dýško.

-- 6. 7. 2025 12:08 --

biker610i píše:Pouzijem arniho podpis uz nemam mazdu :-( definitvne prehrala boj s hrdzou dnes odisila do zbernych surovin
Ps: a ked som vyprataval nejake veci z auta tak som nasiel dalsiu dieru v podlahe velku o prieme cca 7 cm :roll:

Nechal sis na památku, alespoň ty díry?
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 6. 7. 2025 20:03

JardaB píše:Tak taky hlasim brzkou likvidaci auta, focus 2.0TDCI combi, koroze cajk ale dcera prijela dnes na navstevu a detekoval jsem totalne sjety predni gumy tak dostala jiny auto. A kdyz jsem to preparkovaval, tak jsem zjistil, ze dvouhmota je uz v pici uplne a motor se klepe jak drahej pes - asi vstriky nebo komprese, navic za mesic konci STK, najeto 410kkm... No mame ho 4 roky, stalo 30, pojistovna z povka vyplatila 29 a udrzba jen spotrebak, najelo asi 90kkm. Za me dobry, jeste z toho ocesu kat filtr turbo ridici jednotky skoro novou baterku atd, odsaju chladivo z klimy a naftu, hodim na to nejaky ***** kola a at si to odvezou ;-) Upgraduju a opravim z toho kabrio. Skoda jen vyhrejvanyho skla, to bylo fajn.

Dobře ty, nenechat nic co ma nějakou hodnotu :D
Lukas063
Guru

Předchozí stránka