goes píše:mlaskac píše:goes píše:nechapu, proc to resi lidi tak hloupe. Vezmu nejlevnejsi havarijni, k tomu EuroGap a muzu se smat a byt v klidu. Misto blbosti typu zpatecek a alarmu, coz je hracka.
a treba z parize se dostanes jak? na vlastovce s eurogapu? takovy kraviny. pojisteni je o kryti rizik ktere si nemuzu dovolit zaplatit (tj totalni havarka nebo kradez). naopak mam vzdy spolucast 10 tisic protoze cokoliv pod nema smysl resit s pojistovnou. rychlejsi a levnejsi je to rovnou opravit.
jenze ty blbosti - alarm, zamky apod. ti od ukradeni nepomuzou a o tom to je. Takze je lepsi nez resit za desitky tisic nakladne zabezpeceni, vzit reseni nasledku, coz je nepomerne levnejsi. Holt ano, budou zde komplikace v podobe dostani se z Parize, na druhou stranu budes mit penize.
Promin. 99 procent veci investovanych do zabezpeceni ti pri prodeji cenu nezvednou. Nicmnene muzu si je premontovat. Me alarm pomohl nekolikrat nacapat zlodeje kdyz mi kradli svetl aa to ve fazi kdy jestne nic neznicili (odeslo rele na blinkrech protoze vydlabli blinkr a ztratovali to aby to neslo poznat). takze uz se zaplatil. K tomu moznost lokalizovat v pripade problemu auto pres kouzelne tlacitko v pripade nutnosti zavolat si pomoc neni k zahozeni.
Kdyz mi v parizi v podzemkach u hotelu mistni prizpusobivi chteli vykrast auto byli evidentne dost zaskoceni ze po tom so svihli do okenka retezem zabalenym v hadru sklo nepovolilo ale jen se zpavoukovatelo jako sklo na tramvaji. v tom uz auto rvalo a ja o cca 30 sec pozdeji pres recepci zajistil zbytek. Nastesti bylo zadni a mam folie tak stacilo nechat dat folii i zvenkovni strany a do konce pobytu nikdo nic nepoznal.
Co bych delal v pripade vysypani skla vykradeni navigace a bez pritomnosti alarmu nedomyslim. Ano brno neni celadna a celadna neni praha. na letne si fetaci chodili i pro pitomej hever s rezervou. proste nekdo to ztratil a tim vznikl v kolobehu nedostatek jedne jedine rezervy a tim to cele zacalo

radeji budu mit auto dodrapane a prokopnute dvere ale pojizdne nez resit rozcupovanou palubku v nejakej francouzkem/spanelskem servisu. kde se jednak s ohledem na dostupnost (to c v cr trva dva dny trvalo behem meho ziti v dansku napr 7-10 dni i na zcela bezne dilyn na skodovku)..
tak asi tak. s ohledem k cene vozu proste zabezpeceni (je lhostejno jestli v mem pripade zbytecne paranoidni) zapocitavam do ceny vozu stejne jako HF, taznou tyc, kompresor, sprej na opravu penu ... tim to pro me hasne. v mem limitu je proste i zabezpeceni a auto kupuju vcetne zohledneni techto polozek.
krast se bude vzdycky a vsude, to be mozna nedispozice vozem po kradezi nezpusobi financni ztratu me ano a tu zadna pojistka ani eurogap nezaplni. Me lidi za moji paranoiu plati a ja to v zabezpeceni auta zohlednuji - hotovo dvacet.