Zdarec, díval jsem se na ceny dvouspojek do 2.0 TSI a 1.8 TBI u Alfy. Na Motoře u 2.0 TSI 228 kw je cena necelých 19 tisíc a mám pocit, že stejná spojková sada se dává i do slabších 180 kw. Oproti tomu u Giulietty je cena 35 tisíc a rozdíl skoro 16,5 tisíce mi příjde dost. Navic v Giu jsou suché spojky, které vydrží asi o polovinu méně oproti mokrým, jestli se nepletu?
Opravdu je tam takový cenový rozdíl jen kvůli tomu, protože Alfa a ten motor se dával jen do Giulietty a 4C? Předpokládám, že ani u jedné sady není součástí dvouhmota a pokud by byla na výměnu, je to tak dalších 12 tisíc navíc.
Celkem mě zaujala ta spojková sada za 47 tisíc, která má být na 6st. manuál. Nechce se mi věřit, že by na 228 kw motor s krouťákem 400 NM dávali jednohmotu s odpruženou spojkou.
Prakticky moji finalisté jsou Golf 2.0 TSI 180 kw ideálně do 2018 bez filtru pevných částic a nebo ta Giulietta Veloce. Která jde sehna průměrně o 200 tisíc levněji, ale je to Ital. Na koncern je snadnější servis a levnější díly. I když mi někdo tvrdil, že turbo na 1.5 TSI stojí 50k.
Nebo pak případně koupit Giuliettu QV od tatíka, kterej ji má čipnutou na 206 kw, je tam ten starší 173 kw motor s litinovým blokem, 177 má hliník. Má to teda v manuálu a nějaký šrámy z parkování, moc neumí zajíždět to garaže. Ale zase vím, že v 98 tisících tam bylo měněný turbo, a že před rokem a půl jsme dávali pryč sítko ze šroubu od turba, kvůli kterýmu to turbo odchází. A určitě by mi udělal cenu, takže z tohohle hlediska fajn. Ale jinak by to bylo s kompromisama...chtěl jsem jinou barvu a automat.