Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
fkabl píše:...jen doplním další velký test, kde se utkal Golf 1,4 TSI (90kw) (získal v testu 394 bodů z 500 možných) s Astrou 1,4 Turbo (103kw) (365 bodů) s Meganem 1,4 Tce (96kw) (345 bodů) s Toyotou Auris 1,6 Valvematic (97kw) (340 bodů) a s Kia Ceed 1,6 CVVT (92kw) (339 bodů). Celkově skončili v pořadí a s body, v jakém jsem je napsal.
Závěrečné hodnocení - shrnutí:
Golf - "...Golf uštědřil konkurenci díky bezproblémovým jízdním vlastnostem, kultivovanému motoru a vyváženému podvozku další lekci."
Astra- "...kultivovaný pohon přesvědčil stejně jako pohodlné svezení. V oblasti motoru a ergonomie má ještě Astra prostor pro zlepšování."
Časopis "Auto motor a sport, číslo 7 červenec/2010"
fkabl píše:Tracid: Vím, co říkám. Výbava je otázkou priorit. Ale konfigurace mé podoby auta vycházela levněji u Golfu. Nejsem kritikem oplu, naopak velkým zastáncem. Léta jednoho mám a spokojenost. I proto jsem velmi vážně o nové Astře uvažoval. A věř, že jsem to řešil opravdu důkladně. Není to špatné auto, ale ač jsem oplák a najitel astry, prostě musím přiznat, že Golf je pořád o krok vpřed a navíc za minimálně stejné, spíš lepší peníze. A dokazují to i výsledky všech srovnávacích testů, kde tyto letité rivaly postavili proti sobě. S názorem na výhody el. ruční brzdy jsi výjimka. Všichni, co se kolem aut "motají" a trochu o tom něco ví, ten výstřelek kritizují. Ale každý jsme jiný a to je na tom to krásné. Ten, kdo koupí Astru rozhodně neprohloupí. U mě však vyhrál rozum nad emocema, přestoupil z oplu na VW a koupil Golf.
vizitix píše:Nečetl jsem celé téma, takže nevím, jestli autor už v Astre sedel, ale já mám 175cm, a v Astre jsem mel na nohy hodne malo mista..
vizitix píše:Jo, už jen pri nastupování jsem vždycky feel nohou o volant..
vizitix píše:Nečetl jsem celé téma, takže nevím, jestli autor už v Astre sedel, ale já mám 175cm, a v Astre jsem mel na nohy hodne malo mista..
Tracid píše:fkabl píše:Tracid: Vím, co říkám. Výbava je otázkou priorit. Ale konfigurace mé podoby auta vycházela levněji u Golfu. Nejsem kritikem oplu, naopak velkým zastáncem. Léta jednoho mám a spokojenost. I proto jsem velmi vážně o nové Astře uvažoval. A věř, že jsem to řešil opravdu důkladně. Není to špatné auto, ale ač jsem oplák a najitel astry, prostě musím přiznat, že Golf je pořád o krok vpřed a navíc za minimálně stejné, spíš lepší peníze. A dokazují to i výsledky všech srovnávacích testů, kde tyto letité rivaly postavili proti sobě. S názorem na výhody el. ruční brzdy jsi výjimka. Všichni, co se kolem aut "motají" a trochu o tom něco ví, ten výstřelek kritizují. Ale každý jsme jiný a to je na tom to krásné. Ten, kdo koupí Astru rozhodně neprohloupí. U mě však vyhrál rozum nad emocema, přestoupil z oplu na VW a koupil Golf.
ok beru, pokud to mas opravdu spocitane a vychazi lip golf, jen mi prislo, ze pises trochu nesmysl s tou zakladni vybavou. Ja kupoval cca pul roku nazpet a astra vysla o dost lip v me konfiguraci.
Jinak jeste co se tyce te el. brzdy tak smyky a podobne blbosti s autem vetsinou nedelam a na bezne jezdeni je to velice pohodlne - nestaras se o odbrzdeni, navic kdyz auto ridi moje draha polovicka tak se nemusim bat, ze auto nezabrzdi poradne (uz jsem jednou nahanel ze svahu sve predchozi volvo po jejim zatazeni rucky)
-- 8. 11. 2010 11:39 --vizitix píše:Nečetl jsem celé téma, takže nevím, jestli autor už v Astre sedel, ale já mám 175cm, a v Astre jsem mel na nohy hodne malo mista..
cece mluvis o astre J? Astra ma narozdil od golfu moznost posunout sedadlo az k hrane zadnich sedadel, takze ani muj dvoumetrovy kolega nedosahl na pedaly...
-- 8. 11. 2010 11:41 --
jo jinak nabidnute slevy nekdy zacatkem roku na golf a astru se zakladni cenou (ne akcni ceniky) kolem 600 tkc:
golf: 17,4 %
astra: 17,55 %
u astry byla soucasti fleetova sleva, golf bez jakekoli predchozi spoluprace s prodejcem.
a.b.a.c.u.s píše:miromen4 píše:V posledni době je tu hodně novačku co vybiraji auta ale o Fiatu neuvažuji protože o nich nemaji žadne info. Čim to je ?
To je celkem jednoduché... Špatné reference na tuto značku z dob minulých (Uno, Tipo, Punto, ...).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků