Motorizace 1.6T u Astry je zajímavá, ale mimo rozpočet
U Golfa by připadal v úvahu motor 1.2 TSI 77 kW, u Astry buď 1.4 74 kW nebo 1,6 85 kW. Přiznám se, že Astru jsem ještě neměl příležitost projet. Golfem už jsem se svezl, konkrétně s kolegovou 1.4 59 kW, což není špatný motor, ale na můj vkus na dnešní dobu docela hlučný a dost žere. Potom jsem se ještě svezl s předváděčkou 1.6 TDI 77 kW, ale to v tomhle případě vůbec nemá cenu rozebírat, protože o naftě neuvažuji. Zatím se mi ještě nepodařilo najít předváděčku s 1.2 TSI
Kamarád má Octavii II 1.8 TSI a tenhle motor se mi moc líbí. Samozřejmě se nedá výkonem srovnávat, teď mám na mysli zvukový projev a spotřebu. Oproti motorům MPI je o dost tišší a má vzhledem k výkonu přijatelnou spotřebu. Rád bych se svezl s 1.2 TSI, protože očekávám, že v těchto ohledech na tom bude podobně, jako 1.8 (kromě výkonu

). Co se týká motorů u Opelu, tak ty neznám vůbec. Spotřeba v tabulkách vypadá rozumně, otázkou je, jaká bude skutečnost. O hlučnosti a zvukovém projevu nevím také nic. Varováním pro mně je, že známý měl Merivu 1.6 z roku 2003 a po necelých 100 000 km mu odešel motor, dle slov servisu by oprava stála 45 000 Kč, takže ji dal raději rychle pryč (nepamatuji si, jak to vyřešil) a vzal si novou Zafiru.
-- 5. 11. 2010 23:06 --Tracid píše:a.b.a.c.u.s: astra je skutecne velka jen zvenci, takze pokud je tohle dulezite kriterium tak ber golfa. Dalsi nevyhodou astry je vysoka hmotnost a s tim souvisejici naroky na motor. Jinak jsem vlastnikem astry 1.4T, takze pokud by te neco zajimalo klidne se ptej.
1.4T je bohužel také mimo rozpočet
Velikost není rozhodujícím kritériem (stejně ten rozdíl zase tak velký nebude), takže pořád dilema