Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
kikideni píše:wolff píše:Je to dáno špatnou konstrukcí, obecně u klim koncernu VW (nevím jak to bylo u toho Mitsubishi).
Problém je v tom, že je tam příliš malá citlivost (hystereze) teploty a špatná logika ovládání, kdy se klima prostě chová, že musí vytopit hned a vychladit hned. Takže ta klima pak nějakou dobu topí a pak po stejně dlouhou dobu chladí, jak o život.
Takže v autě je 20 °C, ty nastavíš 22°C... Klima topí jak blázen... Co dosáhne teploty 22°C... Setrvačností teplota vyhoupne na 23°C (výrobcem špatně nastavený teplotní krok, ideální jsou min půlstupně), tak klima bez špetky fuzzylogiky začne chladit opět jako blázen.. a takhle je to furt dokola. Inu.. technologicky zvládnutý úkol na čistou pětku.
Tak takto to přesně fungovala automatická klimatizace kolegovi ve Fiatu Stilo 1,4
Gumby píše:Tak minimálně v jednom má wolff pravdu. Že nastavovat žádanou teplotu v autě po desetinách je kravina.
wolff píše: já už si to s tou klimou nepamatuju, ale mám pocit, že vypadávala taky právě proto, že chtěla jet na plno a systém ji raději při plném plynu dopojil z provozu. Tam byla zřejmě chyba v algoritmu, tak jako je tomu teď u VW.
wolff píše:Tak hlavně jak psal Gumby, problém je v tom co já už napsal dávno před tím. A to je to stupidní chování klimy. Hystereze se dá samozřejmě ošidit a jeden K pak může stačit, nicméně nesmí ta klima fungovat stylem.. když snížit teplotu, tak foukám arktickej vzduch. A bohužel to teď tak v koncernu funguje, alespoň v té Yetině ano...
V mém autě, když nastavím 22°C, tak nemám nikdy pocit zimy, zatímco v Yetině to na mě foukalo při prvním průsvitu slunečních paprsku arktický vzduch... A prostě to je špatně. Chápu, že náš milý VWRadek (co koupil ojetou zmrzačenou Olympiádu) tohle neůže pochopit, ale bohužel tady se koncern sekl.
P.S. desetiny jsou hovadina, ale mám pocit, že to z toho videa je nějaký bug, v Yetině to nejde, no možnás e jen tak z legrace podívám do manuálu,a le nutnost čtení manuálu pro ovládání klimy je taky za 100bodů. Prostě tošíám a mění se stupně po celých číslech, pokud je tam an to nějaké extra talčítko, které nastavuje teplotu po desetině...tak teda nevím... Ale proti gustu..., i když je mírně úchylné.
Ribo samo... já už si to s tou klimou nepamatuju, ale mám pocit, že vypadávala taky právě proto, že chtěla jet na plno a systém ji raději při plném plynu dopojil z provozu. Tam byla zřejmě chyba v algoritmu, tak jako je tomu teď u VW.
speleo píše:Z Fordu Mondeo s autoklimou taky neznám, že by to začlo po chvíli foukat studeně
uba píše:VYŘEŠENO - v klimatroniku je malý větráček a čidlo teploty, větráček nasává vzduch z kabiny přímo na čidlo. Tento větráček nefungoval. čidlo se po čase zahřálo, klimatronik ubral, ale větráček nenasál chladnější vzduch, takže si myslel, že a autě pořád teplo, tak ubíral teplo pořád dál. Výměna celého panelu s funkčním větráčkem vše vyřešilo.
mager píše:daj si acylpirin. btw preco sa to po cesky pise acylpyrin?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků