Nedávno jsem měl auto den v servisu a jako náhradní auto mi nabídli Smart (fortwo). Nedal jsem si 5 a 5 dohromady a telefonicky souhlasil.
Jeden den mi stačil.
V principu se nejedná o auto, ale o motokáru, která může i na běžné silnice. "Auto" je děsně malé, což je v některých situacích i výhodné (parkování), potom nastupují už jen mínusy. Do auta si sednu (mám 196 cm), ale před zavřením dveří si raději přitáhnu koleno dovnitř. Zavazadlový prostor je naprosto nulový - jednu jedinou tašku jsem musel zmáčknout, aby šlo zavřít dvoudílné otvírání kufru.
První deformační zónou vepředu jsou moje kolena. Také pohledem vlevo zjišťuju, že dveře jsou papírové bez jakýchkoliv výztuží. Kolečka jsou asi desetipalcová a tenká - omylem jsem nezbrzdil před retardérem a "auto" vylétlo do vzduchu.
Doma jsem se podíval na web a zjistil, že je to dražší než Fabie ...
Desetkrát můžete říkat, že vám stačí dvě sedačky - ale nestačí. Při podobně nulovém zavazadlovém prostoru se zadní sedačky (které tu nejsou) používají na zavazadla. Za jeden den provozu jsem večer jel na basket a samozřejmě chtěl někdo svézt - sorry.
Prostě nechápu, jak si to někdo může koupit, když je tu za menší peníze Fabie (jen příklad pro ČR typický, těch aut je v každém státě plno).
Chybí dvě sedačky, chybí zavazadlový prostor, nízký komfort jízdy, auto je nebezpečně malé.
Když jsem ho vracel, tak v servisu někdo telefonicky reklamoval, že má průměr 6,5 litru a v papírech píšou 4,5 .....