od štaflík 8. 11. 2005 07:46
To goes - dovol, abych zareagoval na Tvůj trochu starší příspěvek (nechodím sem zas tak často). Píšeš:
-podvozek průměrný, jako u všech těchto vozů. Sorry, ale to je přeci kravina. V každé třídě jsou mezi auty v podvozcích rozdíly a zrovna Fabka je na tom velmi dobře. Pokud řídíš auto jinde než v obytné zóně (tj. max na dvojku a 20 km/h) musíš rozdíl mezi podvozkem řekněme Clia, Punta, Corsy, P206 a Fabie cítit. To, co si můžeš dovolit s Fabkou v zatáčkách sis do nástupu nové Fiesty nemohl dovolit s žádným jiným autem této piditřídy (kromě Ibizy, Pola) - jezdil jsem se všemi, co jsem uváděl. Souhlasím, že nejnovější Clio a Punto Grande půjdou asi dál, ale také budou dražší.
-co do motoru - souhlasím s Tebou, že je to lautr obyčejný, průměrný motor, možná super zpřevodovaný, ale tady přeci nikdo netvrdí, že ten motor je nejlepší, pecka a já nevím co ještě. Spíš asi dost lidí, kteří s tím jezdí vytáčí kecy o tom, jaký je neuvěřitelný *****, krám, uřvaný a uchlastaný vehikl a já nevím co ještě, což prostě není pravda. Kdyby se to nejmenovalo HTP a nemělo to tři válce, tak ten motor vůbec nikoho nevzrušuje. Kdyby ten samý motor dělala Toyota, všichni by z něj uchcávali, jak je super.
-add cena - když jsem si vybíral nové auto, vůbec jsem nechtěl jít do Fabie, naopak, chtěl jsem něco jiného - no a skončil jsem u té Fabky, protože prostě je nejvýhodnější. Nijak mě to netěší, ale je to tak. Kombík se dvěma airbagy, centrálem, el. okny, metalízou, výškově seřiz. sedačkou a volantem Ti nikdo jiný za nějakých 270k neprodá (Classic Plus, skladovka). Kombík s tím vším plus poloaut. klimatizací, ABS+ASR+MSR, bočními airbagy, litými koly, počítačem, tempomatem, volantem v kůži etc. etc Ti nikdo za 335-340k taky neprodá (Elegance, tři týdny stará, koupená u prodejce). Prostě je to tak. K tomu rozumná spotřeba, a hlavně velmi slušné havárko (můžeme se bavit o tom, proč mají škodovky tak nízké havárko, ale je to tak, což z hlediska pohybu na účtu je zásadní). Prostě - nadhoď mi podobné auto, s podobnou výbavou za podobnou cenu s podobným pojištěním. Prostě není. Bohužel, opravdu bohužel. Trochu (maličko) se mu cenově začal blížit Fusion, o kterém bych (kdybych si kupoval auto teď) uvažoval, ale i tak je citelně dražší. Ale stojí za úvahu.