Stránka 6 z 9

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:27
od kosch
metoda jak vytvořit bezpečné windows je celkem jednoduchá - zahodit všechno co už blo vytvořeno a začít úplně znova, jinak se "hříchy mládí" potáhnou donekonečna..

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:29
od kosch
PaulZ:možná že ne, ale dalo by se to doladit

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:29
od anonymni
kmarty: presne tak, jakmile se mi neco chce zpsat do sys. adresaru, pokazde si to overuje totoznost admin jmenem a heslem atd..

PaulZ: divej, jsou konfiguraotry, co bezi pod IE i pod FF a dalsimi, proc u Skody ne netusim. Pokud by IE umel standardy, tak neni o cem, ze je polovicaty za to nikdo nemuze...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:37
od anonymni
kosch:No nevím uznávám,že Linux je samozřejmě dobrý pro odborníky,ale pro průměrného uživatele je pořád/např.díky absenci ovladačů pro různý hardware/pořád ještě nepřijatelný.Průměrného uživatele výp.techniky nezájímá jak to funguje,ale aby to fungovalo.
Proto taky používá programy od MS kde i přes jejich nedokonalost je určitá záruka fumkce.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:39
od kmarty
goes píše:kmarty: presne tak, jakmile se mi neco chce zpsat do sys. adresaru, pokazde si to overuje totoznost admin jmenem a heslem atd...

Nevim jak to funguje na MacOS, ale mne osobne by treba zajimalo (a to dopodrobna) _co_ ze to tam opravdu hodla menit/zapisovat/mazat. Ne to co mi tvrdi ze provede, ale co provede ve skutecnosti. A to je treba duvod proc uprednostnuju model "co admin nenastavi, to neni". Protoze pokud se zobrazi nic nerikajici "zadej adminovo heslo, protoze potrebuju neco zapsat do chranene oblasti" tak to ten problem opet neresi, protoze "uzivatel". "Bezny uzivatel" ti totiz odklepne cokoliv kdekoliv.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:41
od kmarty
PaulZ píše:Linux ... je pořád/např.díky absenci ovladačů pro různý hardware/pořád ještě nepřijatelný.e/quote]

Tohle je taky "zacarovany" kruh. Uzivatel to neche pouzivat protoze nejsou ovladace a vyrobce nebude delat ovladace dokud nebude dost uzivatelu :-)
A firma, ktera by si zaplatila "dostatecne mnozstvi uzivatelu" u vyrobce tu neni :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:42
od kosch
PaulZ tohle se traduje, ale s těmi ovladači už to taky neni pravda, pokud nemáš něco opravdu hooodně exotického... pokud neni uživatel úplný robot, který umí poklepat na ikonu wordu, napsat text, klepnout na tisk a tim to končí tak linux zvládne

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 14:55
od anonymni
kmarty: no zepta se te po v pripade, ze se chce nainstalovat aplikace do system adresare, pokud jenom do tveho ve tvem uctu tak obecne ne, ale jde nastavit vsechno..

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 20:58
od Saman
goes píše:ze je polovicaty za to nikdo nemuze...


chyba, polovycata je Mozila, IE s zadnym zobrazenim problem nema, tudis IE je prave ten prohlizec co zvladne vic veci nes Mozila a ji podobne.

A jen tak naokraj, co je jednodussi, udelat Mozilu co zvladne zobrazit vse jako IE nebo prekopat tu hromadu cca par miliard stranek co Mozila nezobrazi, jen tak prozajimavost v roce 2002 bylo zalozeno us vice nes 50 miliard unikatnich adres www,www2, atd...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 21:02
od anonymni
Saman: vrat se na zive a neprud tady...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2005 21:07
od kosch
Saman: jsi natvrdlý nebo jsi nečetl to co se tu už několikrát napsalo, tedy že IE nedodržuje narozdíl od FF dané standardy... :?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 7. 2005 10:34
od Saman
goes > kam ze se mam vratit, jinde te beru jako cloveka co autum rozumi, ale tady ses hochu vedle, bejt tebou tak se radsi drzim tech aut, pocitacum rozimis asi jako ja jaderny fyzice :wink:

kosch > no mas trochu pravdu nedodrzuje i dodrzuje, ale ty standardy nedodrzuje vetsina lidi co dela stranky, protoze to dela v softu co nedodrzuje standardy a tudis chyba neni v IE, navic IE ty standardy dokaze zobrazit stejne jako vsechny dalsi prohlizece, takze standardy dodrzuje, a udelat v nove verzy FF podporu i pro nestandard je mensi problem, nes prekopat tu hromadu stranek co us sou. Dneska sem si ten slavnej prohlizec FF nainstaloval a ikdys sem zadnej standard nikdy nedodrzoval, tak moje stranky zobrazil bez problemu [tvoreno ve FrontPage].

Co myslite ze je lepsi pro bezneho uzivatele, IE kterej zobrazi i standard i nestandard a zadnej problem se zobrazenim nema, nebo FF kterej zobrazi jen a jen ten standard a hromadu stranek proste nezobrazuje.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 7. 2005 10:52
od kmarty
Saman píše:... navic IE ty standardy dokaze zobrazit stejne jako vsechny dalsi prohlizece, takze standardy dodrzuje...

S litosti ti musim oznamit ze v tomhle nemas pravdu. Umi mizivy zaklad, to ano (a to jeste diky tomu ze se od HTML 3.2 nijak zvlast nezmenil). Ale tim to konci.
Jinak jsi zarny priklad toho na co jsem tady uz narazel.

Z celkovyho pohledu je jen malo prohlizecu, ktere splnuji vsechny standardy a splnuji je na 100% (tusim ze snad jen jeden a to jeste buhvi jestli).
A z tech co ty standardy splnuji jen castecne je na tom MSIE nejhur ze vsech.
Oblibeny priklad je treba tato stranka kde je pouzita jednoducha zalezitost v CSS verze1 (ktera je standardem od roku 1996 a jeho posledni revize probehla v roce 1999)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 7. 2005 11:23
od Saman
kmarty > no a co je na te strance zvlastniho, v IE se mi normalka zobrazuje i odkazy na dalsi z ni se mi taky vpoho zobrazujou i ta verze CSS1, nejakej snek na pozadi, nic zvlastniho se nestalo, mam IE6 SP1, standard co byl pri instalaci woken. WinXP-PRO-SP2 oem, a jinak je zdarma na strankach MS.
Jinak nevim na co si narazel, ja to totis cele necetl, takze nevim na co si narazel. Ale vec se ma tak ze me IE slouzi ke spojeni s lidma co mi platej za praci a zatim mu to jde velmi dobre. Je schpnej mi odeslat nekolik set mega a i to same prijimat, zobrazuje ty stranky ktere sem zatim za moji karieru navstivil a vzdy dobre, servery ktere prodavaji moje modely jsou primarne odladene na IE, nevim proc bych mel menit za neco jineho, prechod na FF [a podobne] by mi v soucasne dobe praci pouze ztizilo a nic pozityvniho by mi to neprineslo.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 7. 2005 11:25
od kmarty
Saman píše:kmarty > no a co je na te strance zvlastniho, v IE se mi normalka zobrazuje i odkazy na dalsi z ni se mi taky vpoho zobrazujou i ta verze CSS1, nejakej snek na pozadi, nic zvlastniho se nestalo, mam IE6 SP1, standard co byl pri instalaci woken. WinXP-PRO-SP2 oem, a jinak je zdarma na strankach MS.

A zkusil sis pohnout scrollbarem? Kdyby sis nebyl jisty o cem mluvim, tak se na to podivej prakticky libovolnym jinym prohlizecem (napriklad zrovna tim Firefoxem) :-) Uvidis ze ten "snek" nema odjizdet nahoru zaroven s textem (ma to tvorit dojem pruhlednosti toho "listu papiru" na kterym je text - ostatne, je to na te strance popsane). Ale jak rikam, tohle je jen jednoduchej prikladek. Tech chyb ma MSIE daleko vic.