od mimous 15. 4. 2025 10:05
Tak jsem si s těmi navigacemi o víkendu trochu hrál a narazil jsem na to, že pokud pustím navigování v interní navi auta, tak mi to vypne navigování ve Waze a naopak. Úplně bych takové chování nečekal.
Zároveň mám podezření, že ty mapové podklady auta nějakým způsobem Waze a jeho navigování přetlačují. Jezdím po úsecích D7, které byly otevřené na podzim 2023 a vloni v létě, ale škodovácké mapy je neznají. Tedy na jednom obchvatu, který už je dálnicí, mi tvrdí, že maximálka je 90 a na dalším úseku před stoupáním mě auto upozorňuje, ať dám nohu z plynu, protože bude 70. Na Waze je pak vidět, jak to auto přehodí z dálnice, kterou to zná na bývalou I/7, která je teď vedena jako souběžná. V O3 s tím nikdy problém nebyl a Waze viděl, že auto jede po dálnici.
To mě vede i k tomu, jak je to s aktualizací mapových podkladů pro tohle auto? Mám teď na měsíc testovací verzi navigace, než si ji případně koupím. Tak nevím, zda je tam tohle omezení funkčnosti. Na druhou stranu mi to přijde jako blbost, protože to auto evidentně ty podklady používá i jako součást čtení značek, podle kterého pak ukazuje blbosti a čekal bych, že si ty podklady aktualizuje i auto, které tu navigaci aktivní nemá, aby nekecalo.
Jinak mě docela překvapilo i to, jak jsem si při "prázdné baterce" zvládl cestou narekuperovat dost energie, abych pak centrum Prahy přejel téměř bez spalováku.