Kodiaq 2 pokec

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 4. 2025 21:13

:D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod mimous 15. 4. 2025 10:05

Tak jsem si s těmi navigacemi o víkendu trochu hrál a narazil jsem na to, že pokud pustím navigování v interní navi auta, tak mi to vypne navigování ve Waze a naopak. Úplně bych takové chování nečekal.
Zároveň mám podezření, že ty mapové podklady auta nějakým způsobem Waze a jeho navigování přetlačují. Jezdím po úsecích D7, které byly otevřené na podzim 2023 a vloni v létě, ale škodovácké mapy je neznají. Tedy na jednom obchvatu, který už je dálnicí, mi tvrdí, že maximálka je 90 a na dalším úseku před stoupáním mě auto upozorňuje, ať dám nohu z plynu, protože bude 70. Na Waze je pak vidět, jak to auto přehodí z dálnice, kterou to zná na bývalou I/7, která je teď vedena jako souběžná. V O3 s tím nikdy problém nebyl a Waze viděl, že auto jede po dálnici.

To mě vede i k tomu, jak je to s aktualizací mapových podkladů pro tohle auto? Mám teď na měsíc testovací verzi navigace, než si ji případně koupím. Tak nevím, zda je tam tohle omezení funkčnosti. Na druhou stranu mi to přijde jako blbost, protože to auto evidentně ty podklady používá i jako součást čtení značek, podle kterého pak ukazuje blbosti a čekal bych, že si ty podklady aktualizuje i auto, které tu navigaci aktivní nemá, aby nekecalo.

Jinak mě docela překvapilo i to, jak jsem si při "prázdné baterce" zvládl cestou narekuperovat dost energie, abych pak centrum Prahy přejel téměř bez spalováku.
mimous
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 15. 4. 2025 10:16

Tady nejde stáhnout nové mapy?
https://updateportal.skoda-auto.com/cs-cz/
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod mimous 15. 4. 2025 10:49

Díky za tip. Na moje VIN to neukázalo nic. Na vin auta z inzerátu ve full výbavě jo.
Zjistil jsem, že kromě jiného nemám infotainment online a i s tím, že Navi je v té zkušební měsíční době, tak to asi není propsané někde v systému, který to vyhodnocuje a z výroby tam aktivní není.
Tak jsem zkouknul appku k autu, aktivoval infotainment online, který by měl řešit i aktualizaci map a odpoledne to pojedu vyzkoušet.

Všiml jsem si, že se kromě Navi dá dokoupit i adaptivní tempomat, na který mi v budgetu taky nezbylo. Přijde mi to celkem fajn, že si člověk může případně tyhle věci zprovoznit později, pokud po nich touží.
mimous
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod garážmistr 15. 4. 2025 11:33

A jede aspoň neaktivní tempomat?
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod quasimoto 15. 4. 2025 12:03

Ak sa nemyslim, nove modely maju online updaty navigacie.

Starsie sa stahovali na SD karty z webu a tak aktualizovali.
quasimoto
Inventář

Odeslat příspěvekod quasimoto 15. 4. 2025 12:03

Ak sa nemyslim, nove modely maju online updaty navigacie.

quasimoto
Inventář

Odeslat příspěvekod mimous 15. 4. 2025 13:07

garážmistr píše:A jede aspoň neaktivní tempomat?

Jo, je tam ten obyčejný. Páčka je stejná, protože v Superbu jsem měl ten adaptivní, ale nějak jsem tomu nepřišel na chuť. Já ho reálně používám akorát na delších cestách, když si chci sundat na chvíli pravou nohu z plynu.

quasimoto píše:Ak sa nemyslim, nove modely maju online updaty navigacie.

Jo, pokud to má ten infotainment, tak jo.
On je prostě rozdíl, když si člověk do výroby připlatí za tu větší obrazovku včetně navi, tak pak má tyhle věci rovnou. Nebo si koupí vyšší výbavu, kde je to ve standardu. Tak tyhle blbosti neřeší.
mimous
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 4. 2025 13:25

To že nejde najednou waze a interní navigace je známá a pochopitelná věc.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 4. 2025 13:45

treba v turkovi jede v klidu vse najednou, byt ty navi co jsou v mobilu jedou jakoby na pozadi, nicmeen pokud mam pustenou mapy od google + waze + mapy.cz a interni, tak kdyz nejaka navi chce hoti nejake oznameni, tak se mi to na displeji zobrazi... coz ej super, bo nejlepsi je jezdit na mapy.cz a na pozadi mit hlaseni z waze o policajtech, radarech apod.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 4. 2025 13:46

Zajímavé.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod garážmistr 15. 4. 2025 14:29

mimous píše:
garážmistr píše:A jede aspoň neaktivní tempomat?

Jo, je tam ten obyčejný. Páčka je stejná, protože v Superbu jsem měl ten adaptivní, ale nějak jsem tomu nepřišel na chuť. Já ho reálně používám akorát na delších cestách, když si chci sundat na chvíli pravou nohu z plynu.

Jsem viděl Kodiak 2 s páčkou tempomatu, která nic nedělala a informací, že jde online připlatit adapt. Pokud jde normální tempomat, tak win-win.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 4. 2025 14:33

Taky mi adaptivní nesedí moc.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Tomas B 15. 4. 2025 14:59

páč jezdíš moc rychle
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 15. 4. 2025 15:20