Stránka 1 z 1

rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2019 09:12
od evlo
Kdyz vyndam z VW 2015 rns315 a nahraju tam ten nejnovejsi frimware aby se to vyresetovalo (protoze jiste garaz poskytne iso), jde to radio pak dat do oktavie 2 a bude vse vc. toho displaye mezi budiky pro navi, radio a hlavne ovladani volantem?

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2019 20:26
od evlo
tak fw jsem nahral, zapojil do oktavky a nekresli to sipky mezi budikama a asi ani stanici radia (nevim jestli to driv ale psalo, jem pouzival jen bt), jinak klimu to zobrazi, ovladani volantem funguje lip nez s tim oktavka radiem, ze jsou prepinat i bt pisnicky, jde nejak pravit aby to komunikovalo s tim display mezi budiky?

Je tam takovej cernobilej, vag mel barevnej


a teda po delsim stani to kresli logo vw misto skodovky po zapnuti, nekomu by to mohlo vadit, me je to jedno

-- 14. 10. 2019 21:33 --

mimochodem jak se u oktavky da nastavit ta zadni zona klimatizace? :D

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 07:33
od Koleckobetonucimalty
Budeš muset ještě dokódovat budíky nebo BSG, že je tam navigace. POkud teda okta má maxidot a ne jen obyč PP (poloviční monochromatický).

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 08:19
od evlo
Jak se pozná maxidot od toho druhého? :)

Monochromatický ten display je.

-- 15. 10. 2019 09:20 --

Ale vím, že kdysi jsem měl firemní škodovku s takovým display a tam to navi kreslilo

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 09:15
od komarovac
Buď to má bodový (Maxidot) nebo segmentový displej.

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 10:28
od evlo
Tak to má bodový, takže tomu display, resp. Asi instrument cluster to bude v tom nějakým vag interface pro nastovani pres obd2, se musí říct, že auto má navigaci a bude to fungovat i s vw rsn, jo?

Totiz co jsem se díval tak prý tenkrát tomu škoda říkala Amundsen+ tak nevím jestli je to úplně to stejné

Teď teda jestli gateway, budíky, nebo oboje, asi na to nějaká dokumentace dostupná, není, co?

Nebo Nejde pustit nějaká adaptace, jak ma třeba bavo, že ty jednotky z komunikace na sběrnici zjistí co v autě máj za kamarády?

-- 15. 10. 2019 11:44 --

Ještě se dívám, že by to mohlo být tím, že je v te rsn zapnuté to bap, tak možná třeba jen to vypnout a zapnout ať to pochopí, že to nemá barevnej display jako ve vw?

-- 15. 10. 2019 11:47 --

Uff jsem vygooglil blog nějakého Rusaka a tam resi podobnou věc a je to jen v té gateway, takze jak píše kolečko možnost 2 a bap by mělo stačit nechat zapnutý.

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 12:26
od orgasmic
Nejsem si jistý, ale ještě budeš muset vyměnit jednotku komfortu, ale na takový kus HW bude ta Octa už asi stará, ale dát tam na zkoušku jednotku z nejvyšší verze infotaimentu.

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 13:29
od evlo
Podle mě to čemu říkáš komfortní jednotka bude to čemu se běžně říká gateway a tam stačí zatrhnout ten flag, ze je v autě navi, ono to na pozadí spočítá nějaký řetězec a ulozi do registru v jednotce a pak to snad funguje ... jak psal kolečko


Jak je to vag, Tak to jsem v Delphi vyřešit ... Komfortně :D

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 13:40
od orgasmic
Ano, je to gateway a ze zkušenosti ke každému systému patří jiná jednotka. Nelze tedy nižší jednotku programovat na vyšší systém.

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 13:41
od evlo
Ok, ještě, že to teda v oktavce fungovalo jak to nelze

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 14:00
od orgasmic
Proto ti to funguje, že jo? A založil jsi tento thread...protože to funguje :D

Re: rns315 firmware 501 a bude fungovat se skodovkou?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2019 22:02
od evlo
ptal jsem se tu jeste predtim nez jsem to vubec vyndal ...