Hele k tomu probíranému místu vzadu a není to tak čirou náhodou ze strany renaultu záměr, že je MIII co se týče ineteriéru tak trochu nedorostlý ? Teď si představte, že by se na zadní sedadla v poho sedli tři dospělí. Kdo nebo spíše kolik lidí by si potom koupilo např. Lagunu, Scénika, Espace apod, kde již s vnitřním prostorem není takový problém. Tak samo to vidím i u všech ostatních automobilek.
A abych se připojil s mými dosavadními pocity s emtrojkou. Jel jsem o víkendu trasu o vzdálenosti cca 235 km o posádce ve složení: já 184 cm, 95 kg, kolega z práce (trochu přerostlý) 198 cm, 105 kg, má žena 168 cm, 75 kg a mé 2 dcery 11 let 160 cm, 45 kg a mladší 1 rok v sedačce + zcela plný kufr. A kupodivu NIKDO nebyl zkroucený, pomačkaný a ani jsem nezaregistroval, že by si někdo v průběhu nebo po cestě na něco stěžoval.
Dále co se týká motoru : motor (1,6 81 kW) se při tomto zatížení probouzí po 3,5 tis. ot. a potom i slušně nastupuje (je to zase subjektivní) mně to prostě stačí. Jel jsem za spotřebu 7,5 l/100 km, ale to jsem to vůbec nešetřil. takže v tomto ohledu - spokojenost. No a co se týká jízdních vlastností, to jsem tady už několikrát probíral, ty jsou nadstardní i při tomto obsazení a zatížení.
Je tedy docela možné, že se s tím dá jezdit třeba i za šest litrů, jsem si však jistý, že můj mégane takové spotřeby nikdy nedosáhne. Šetřím sice rád, ale rád taky slyším motor a to zase něco stojí, že jo ? Takže když se po zajetí dostanu pod sedum, budu hooodně spokojený.
Tak a teď mě kamenujte.