Toyota koutek

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod podikk 23. 2. 2025 20:03

glider píše:Pekna zlava, si vychytal.

No pockame si na zrychlenie 90-160.

Je to tam
viewtopic.php?f=828&t=801023&p=13874045#p13874045
RAV4 2,5 HSD
Caddy Maxi 1,9 TDi
podikk
Štamgast

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 2. 2025 18:15

Z fcb Toyota klubu:

Tak bych se chtěl podělit o svojí zkušenost s Toyotou.
Auto (proace verso)jsem přebíral 31.1 tohoto roku na pobočce Toyota louwman na zličíně. Hned 3.2 šlo zpět k prodejci jelikož mi nefungovala půlka věcí [asistent jizdnich pruhů, čtení dopravních značek, tempomat, osvětlení interiéru, otevírání dveří zevnit, atd závad bylo asi 10 vše se ukázalo během dvou dnů] verdikt, vada v elektroinstalaci. Auto jsem si vyzvedl 10.2…. Hned ten den jsem zjistil že mi nefungují usb zasuvky. Objednali mě tedy do servisu na 25.2, verdikt zlomený kabel od výroby… no a dnes třetí reklamace… včera v noci si jedu z práce a během jízdy se mi auto rozsvítilo jako vánoční stromeček [chyba motoru, nefunkční parkovací brzda, asisten jízdních pruhů, asistent rozjezdu do kopce atd]. Ale auto jelo, brzdilo atd jen ty asistenti nefungovali. Dojel jsem tedy domu, *****ý, zhnusený a otrávený. Rano naložil auto na korbu a jelo se směr Praha. Vysmátý pan prodejce mě nechal půl hodiny se dusit ve vlastní šťávě než přijede jeho nadřízená (vedoucí prodejny) Která se mi “vysmála” že nemá kompetenci, na to se mnou sepsat vratku a odstoupení od smlouvy. Vše musí být písemně. Ok sepsal sem to posal ji to na email a musím počkat na garnační prohlídku a vyjádření právního oddělení.
Auto je jinak fajn, pohodlné (až na hrboly) ale tohle mě zklamalo. Cena skoro mega a nemám ho ani měsíc a sype se to jak 30 let stará felda.
Doufám že nikdo nebudete mít podobné zkušenosti a přeji mnoho ujetých kilometrů bez nehody.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 27. 2. 2025 18:17

super. uz jen tady je to na flastr od coi ze tam nebyl nidko na sepsani toho odstoupeni.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod PeTr7650 27. 2. 2025 19:41

když vidím ten zájem o corolly a nepokles ceny, tak mám garáž plnou Toyota bitcoinu, najs

Corolla je best a hlavne se to proste nesere
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 2. 2025 19:58

A co ten nový 1.2 motor?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 27. 2. 2025 20:04

ve steracich funguje dobre
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Marek Zrak 27. 2. 2025 20:24

utáhne prý i zadní s ostřikovačem
992 GTS MT
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2
Coupe JCW KW3
Scania R490

hoonring.cz
Marek Zrak
Inventář

Odeslat příspěvekod PeTr7650 27. 2. 2025 20:50

kde mají probůh 1.2 motor?
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 2. 2025 21:29

On už se asi teď nedává, a to nevím proč (něco bylo špatně?), ale byl třeba v CHR.

https://www.tipcars.com/magazin/poradna ... turbo.html
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod PeTr7650 28. 2. 2025 06:44

hybrid je jediná správná cesta.

Co se týče Proace nahoře, to je francouzská *****, je to smutný, ale je to tak :(

S Toyotou to nemá technicky nic společného, Toy je využila jen na získání podílu na trhu, kde neměla co nabídnout
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod podikk 28. 2. 2025 11:56

Mam Proace City Verso 1,5 hdi (velikostne Caddy), coz je přeznackovany Berlingo. Za 2 roky jsem na tom najel 110 000 km, celkove najeto 140 000 a zatim drzi. Hodne lidem odchazi cerpadlo adblue a musi se menit cela nadrz, to treba odchazi do 100 000 km 2x, mne zatim drzi. Pak DPF filtry jdou da haje (nevztahuje se na ne zaruka 5 let). Nic z toho me zatim nepotkalo, ale rikam si, ze je to tim, ze to auto pouzivam na to, an co je staveny. Tedy dalnice a delsi trasy. Jediny co, tak praska retizek mezi vackami, taky kolem 100 000 km. Ve 130 000 km ten muj byl slyset, tak na zaruku vymenili za inovovany. Retizky jsou uz ted silnejsi, takze se musi menit vacky, ventilove víko a dalsi kraviny okolo. Bez zaruky investice cca 40 az 50 tis kdyz se to nepotka.

Toyota se chvasta tim, ze Toyoty z linky jdou jeste na extra kontrolu, kam ostatni (Citroen, Peugeot, Fiat a Opel), ale co jako chteji zkontrolovat? Maximalne, jestli je to dobre spasovany, na konstrukcni vady neprijdou. Proste marketingovy kecy a divim se, ze Toyota ty kramy prodava
podikk
Štamgast

Odeslat příspěvekod glider 28. 2. 2025 14:02

Tak stale je dost hejlov co to kupi
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Dix_ 12. 3. 2025 14:12

Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
VIP uživatel

Předchozí stránka