Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Mno ce se tyce Tica, tak znam osobne 3 majitele, kteri jsou velmi spokojeni. Jeden presel z Tica do Matize a co se tyce poruchovosti, mel s Ticem mene problemu. Druhym majitelem je zena, ktera ma Tico od lonska a resila zatim jen praskly brzdovy buben. Tico chvali hlavne kvuli spotreby, tim ze nemelo katalyzator, je i o poznani zivejsi a ma mensi spotrebupatrik píše:Tico opravdu nemá dobrou pověst, zato Matiz se povedl a kdo potřebuje/chce mrňavou ojetinu od Daewoo, měl by asi raději pár korun přidat a pořídit si matize. I uvnitř značky jsou dost rozdíly mezi modely a ročníky/generacemi. Většinu lidí přece taky nenapadne hledat ve šrotu starou děravou pandu a koupí si od Fiatů něco chutnějšího.
Jinak, vzájemné porovnání spolehlivosti korejců je podle mě u starších modelů hodně relativní věc a většina z nás prostě udělala nějakou osobní zkušenost a trochu nadržuje Hyundai nebo Kie nebo Daewoo... a kdybychom začali porovnávat stejně staré opely, fiaty a renaulty, tak to bude podobné - taky žádná super sláva a taky hodně závisí na osobní zkušenosti.E/quote]
mfilip píše:Mno ce se tyce Tica, tak znam osobne 3 majitele, kteri jsou velmi spokojeni. Jeden presel z Tica do Matize a co se tyce poruchovosti, mel s Ticem mene problemu. Druhym majitelem je zena, ktera ma Tico od lonska a resila zatim jen praskly brzdovy buben. Tico chvali hlavne kvuli spotreby, tim ze nemelo katalyzator, je i o poznani zivejsi a ma mensi spotrebu
Samozrejme, s ohledem na mou potrebu , mi Tico nemuze nic nabidnout, ale pro me zname odvadi dobrou sluzbu - 1 majitel je rozvedena zena s dospivajici dcerou a auto ji slouzi k prilezitostnemu cestovani za rodinou. 2.majitelem je vdana zena, jejiz manzel ma Felicii a Tico pouziva k dennimu dojizdeni do 12 km vzdalene prace. 3. je byvaly majitel Tica, ktery sel do Matize z duvodu ocekavani prirustku do rodiny - uvedomoval si castecne slabou bezpecnost.patrik píše:mfilip píše:Mno ce se tyce Tica, tak znam osobne 3 majitele, kteri jsou velmi spokojeni. Jeden presel z Tica do Matize a co se tyce poruchovosti, mel s Ticem mene problemu. Druhym majitelem je zena, ktera ma Tico od lonska a resila zatim jen praskly brzdovy buben. Tico chvali hlavne kvuli spotreby, tim ze nemelo katalyzator, je i o poznani zivejsi a ma mensi spotrebu
Jistě, jak říkám, je to osobní věc. Nechci se nikoho dotknout, ale tico mi připadá (i podle toho, co sám uvádíte) konstrukčně hodně přežilé. A tudíž taky na prvním místě hodně nebezpečné - takže já za sebe bych neřešil spotřebu a živost. Matize jsem "navrhnul" v rámci parametrů zadání (korejec, malý, k mání jako ojetina, poměrně levný) jako generačně zhruba o 7-10 let mladší kompromisní alternativu. Jinak mezi takto malými ojetými korejci lze v podstatě už zkusit jen starší typ Hundaie Atos - neznám ale nikoho, kdo by s ním měl zkušenosti.o/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků