1zdavu píše:deimos9 píše:To, ze su dva roky stare nema podla testov takmer ziaden vplyv na ich kvalitu (na to su ovela citlivejsie povedzme zavodne gumy) Navyse mohli byt v sklade u vyrobcu/distributora, kde sa skladuju spravne
1zdavu píše:Dal by som si pri nakupe pozor na jednu vec a to mesiac a rok vyroby. Minule som pri akcii v jednom hypaci zaznamenal aj 2 roky stare pneu zamiesane medzi tohorocne.
Nie ze by slo o velky rozdiel, ale obaval by som sa skor sposobu skladovania pocas toho obdobia a ako niekto spomina vyssie z toho vyplyvajuceho problemu ich "ulezania" a nasledneho vplyvu na jazdne vlastnosti.
Asi srandujes.

Vyrobca/distributor bude posuvat dalej nove dodavky pneumatik a stare dodavky spravne skladovat a obchadzat na sklade 2 roky? To snad nemyslis vazne. pozor2 Alebo vari ano?

Nie nesrandujem, preco?

Spravne sa skladuje vsetky, nielen stare/nove. Na tom, ze su na sklade dva roky nie je vobec nic divne, ak ide o starsiu generaciu a nepopularny rozmer... Ak sa nemylim, tak sa nijak zamerne nevyskladnuju naprv starsie gumy. A ak su velmi stare, tak sa z toho skladu nedostanu vobec.