Dálniční známka - chytli vás bez ní?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Portio 6. 1. 2012 01:37

V souvislosti se zdražením dál. známky na 1500,- a současném stavu naší dálniční sítě se chci zeptat na následující: Je tady někdo kdo využívá naše dálnice načerno a prochází mu to? Případně - stává se Vám že narážíte na kontroly dál. známek? Pokud ano jak často?
Mě osobně zatím nikdo známku za posledních 5 let co po dálnicích jezdím nekontroloval a to jezdím pravidelně a rychle. Nevím, jaká je maximalní pokuta a taky jestli se dají pokutovat 2 přestupky jako rychlá jízda a ještě navíc bez známky.
Vím, jsem asi trochu nemorální když zvažuju krást, na druhou stranu koupí známky se stávám mecenášem naší kleptokracie což je v některých kruzích bráno jako ještě větší zločin :)
Portio
Nováček

Odeslat příspěvekod powerball 6. 1. 2012 01:39

bez znamky na dalnici nejezdim takze s tim neporadim ale casto vidim cajty na najezdech kontrolovat znamky, kamose tam tuhle vzali a nakonec to ukecal snad na petikilo protoze jim rekl ze si myslel ze se jedna o neplacenej usek kterej zacinal o dva kilaky dal
seek discomfort
powerball
Powerman
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 6. 1. 2012 01:48

třeba na D8 kontrolují poměrně často. Bloková pokuta je max. 5000Kč, ve správním řízení do půl milionu.
Letos jí taky kupovat nebudu. Holt budu jezdit okolo. Třeba trochu poznám ten náš venkov
eLzyx
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mikey89 6. 1. 2012 02:00

Mě teda ještě nikdo nekontroloval ani sem kontrolu nepotkal, ale možná sem si jenom nevšim, po manících s dalekohledama na mostech moc nekoukám... Pravda, jezdim po dálnici jen vyjímečně...

Pokuta 5 táců jak bylo řeřeno a za 2 přestupky pokutovat nelze
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 6. 1. 2012 02:03

mě pravidelně kontrolují na sjezdu na Ústí nad Labem směr Makro, Globus. Tam stojí snad pokaždý. Tam to mají pod palcem PČR s dvojkovou Octavií.
Na trase Lovosice-Praha je zase spousta celníků. Občas stávají na začátku dálnice ve zůžení. Ale řekl bych, že si spíše všímají náklaďáků.
eLzyx
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PublicEnemy 6. 1. 2012 03:03

Tak mě třeba v Praze revizoři kontrolovali jen 3 krát, vždycky jsem ale jel načerno. Pak si člověk jako vůl kupuje lístek, případně platí Opencard, a nic. Stejně to může být i s dálniční známkou ;-) Nicméně případná pokuta ti akorát vezme z peněženky 5 tisíc a dalších 1500 za známku, protože už nebudeš chtít příště riskovat.
Já teda osobně jel bez známky několikrát (hlavně po R4) a taky mě nikdy nekontrolovali. Ale to vždycky byly takový nouzovky, párkrát do roka, to má člověk slušnou šanci, že se policajtům vyhne. Pokud jezdíš často, tak se to nevyplatí. Sice se tu v minulosti mluvilo o přenosných vinětách, ale to nějak vyšumělo, respektive se to asi odložilo.
PublicEnemy
Nováček

Odeslat příspěvekod aikoN 6. 1. 2012 07:43

Záleží, jak často po té dálnici chceš jezdit. Když jezdíš častěji, samozřejmě roste pravděpodobnost, že tě chytí. Mě takhle kontrolovali jednou, na nájezdu v brně asi před 3/4 rokem, protože jsem ji měl nalepenou jinde, než je obvyklé. Už se usmívali, že mají další flastřík, tak jsem jim trochu zkazil radost :D
aikoN
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod speleo 6. 1. 2012 07:56

Ještě s exŠkodovkou sem pár krátkých úseků bez známky (hlavně kolem Prahy) dal a nikdy mě nechytli, na součansý auto si známku kupuju, ale nikdy mě nekontrolovali (ani jsem kontrolu neviděl).
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bleach 6. 1. 2012 08:18

na tech asi 23 km dalnice co mame v kraji ji nepotrebuju a kdyz jedu nekam jinam, kupuju kratkodobou
bleach
Inventář

Odeslat příspěvekod davy 11 6. 1. 2012 08:37

Trhá mi to srdce ale kupuju. Přitom po dálnici jedu párkrát do roka. Na to abych jel bez ní teda nemám odvahu. Další důvod proč jsem si ji zakoupil je kvůli Brnu. Po dálnici objedu Brno za 2 min. A co se týče kupování krátkodobých tak to jsem praktikoval jeden rok a nakonec mě to vyšlo navíc nož ta roční. Takže už nikdy více.
OIII RS 230 DSG 169kw
(9,9l)
davy 11
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 1. 2012 08:47

jako těch 1500 je pořád zlatých, to mě vyjde na asi 4 Kč/km pro MPI a na zhruba 0.15 Kč/km pro chrochtu, takže za mě no problem
anonymni

Odeslat příspěvekod aikoN 6. 1. 2012 08:49

Já dostal známku na vánoce, heč :D
aikoN
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Beaumont 6. 1. 2012 08:51

Nálepky kontrolují hlavně celníci a to docela často. Takže bez ní na dálnici pouze pokud si chce člověk zazávodit ;-) Ale bacha, ty jejich Transportery mají 180 koní, docela jedou a s modrým majákem mají nefér výhodu :twisted:
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MaWa 6. 1. 2012 08:56

eLzyx píše:mě pravidelně kontrolují na sjezdu na Ústí nad Labem směr Makro, Globus. Tam stojí snad pokaždý. Tam to mají pod palcem PČR s dvojkovou Octavií.


jojo, a pak taky rádi stojí před tunelama s dalekohledem a mezi tunelama stojí druhý, který to kostí...ale vždy jen směr Německo, zpátky jsem je za x let viděl jednou...
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila...
MaWa
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 1. 2012 08:57

Beaumont píše:Nálepky kontrolují hlavně celníci a to docela často. Takže bez ní na dálnici pouze pokud si chce člověk zazávodit ;-) Ale bacha, ty jejich Transportery mají 180 koní, docela jedou a s modrým majákem mají nefér výhodu :twisted:

maximálku maj pod 200 ale myslím ;)
anonymni

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků