slaby signal wifi

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod slovacik 11. 12. 2011 18:44

Ahojte mam asi 4 mesiace notebok ASUS K53SC (SX077) a zozaciatku mi isiel v pohode sa pripojit na wifi v byte vo vedlajsej izbe a teraz mi stale vypise ze spojenie zlihalo. V izbe kde je wifi router sa pripoji bezproblemou ale v izbe hned za stenou uz je problem a pritom este asi pred 2 dnami tam siel bez problemou. Iny notebok acer 2 rocny sa pripoji bez problemov. V notebooku mam windows 7 hom premium 32 bitt. Ale v tom by som asi nehladal chybu lebo pri tej istej zostave doteraz siel bez problemov.
slovacik
Nováček

Odeslat příspěvekod hunter21 11. 12. 2011 19:58

To bude preto, lebo sa nieco v byte premiestnilo, alebo niekto nieco velke premiestnil za stenou u suseda. Posunul si trocha AP oproti stavu pred tym?
hunter21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slovacik 12. 12. 2011 06:33

Ne nic sa nepresuvalo wifi router mam tam kde bol je napevno umiestneny takze hybat a neda ani nabytok proste nic sa nepremiestnilo. Ono to je ale zvlastne lebo niekedy je ten signal dobry a o 5 minut uz signal zoslabne
slovacik
Nováček

Odeslat příspěvekod pejay 12. 12. 2011 07:58

Nevím jestli je to tvůj případ, ale mi přesně tohle dělá mikrovlnka. Mám PC 5m od routeru, přímá viditelnost, 100% signál. Jakmile zapnu mikrovlnku celé wifi jde do háje a spadne signál někam k 5%. Třeba sousedi pořídili novou mikrovlnku :-) Píšeš ale, že připojení na druhém notebooku je ok, jestli je to ve stejný moment pak to nebude tvůj případ.
Audinst HUD-mx1, Pro-Ject Debut III, Yamaha A-S700, Q Acoustics 2050i
pejay
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MiK 12. 12. 2011 08:56

Dobrá mikrovlnka! Zejména je kvalitní těsnění vůči vyzařování mikrovln. Doporučuju přeměřit vyzařování. Nechtěl bych s ní bydlet v jednom bytě.
MiK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hunter21 12. 12. 2011 15:09

Co znamena, ze signal zoslabne? Niekedy sa stava, ze je problem s pripojenim na antenu (uvolneny konektor, poskodeny kablik). Pripadne ak je to novy notebook, moze nastat zvlastny pripad, ak je signal z AP moc silny a wifi karta moc citliva. V takom pripade ovladac utlmi vstupny zosilovac aby bol ten signal vobec nejako pouzitelny. V tvojom pripade ho asi utlmi az moc, co by nazacovalo na chybu v ovladaci.
Stahni vysielaci vykon na AP a uvidis ci sa to zlepsi.
hunter21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iggi 12. 12. 2011 15:13

mozno niekto v okoli pouziva wifi na tom istom kanali... skus zmenit kanal
iggi
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slovacik 12. 12. 2011 20:52

iggi
nejak nechapem co je to kanal? Router mam zaheslovany tak asi nikto sa nepripaja. Ale ja som upln y amater co sa tyka pc viem zapnut vypnut tak aj tak si kanal preladit nevem
Aj teraz ja som na asuse a vedla mna sedi polovicka s acerom a ona ma dobry signal a ja mam slaby naozaj som s toho blb. stiahol som nejake posledne wirales zo stranky asusu ale nejak nic sa neudialo.
A kde najdem toto:
Stahni vysielaci vykon na AP a uvidis ci sa to zlepsi.
poradte mi cestu ako sa tam dostat.
Ale asi zajdem do predajne kde som ho kupoval co je s tym
slovacik
Nováček

Odeslat příspěvekod MiK 17. 12. 2011 16:00

OMG
To sis opravdu myslel, že přineseš krabičku z obchodu domů, zastrčíš do zdi a ono to samo půjde? Takže sežeň někoho, kdo tomu rozumí a nech si celý ten kolotoč od něj nastavit. Za těch pár peněz to stojí.
MiK
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků