škoda octavia 1.6 GLX (55kw)

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod charvi(smazano) 18. 12. 2005 20:28

zravím všechny fandy škody octavia. Nedavno jsem si koupil octavii první generace 1.6 GLX 55 kw. Chci se zeptat na nejčastější závady a hlavně jak jste s tímto typem octavie spokojený. :lol: díky moc.
charvi(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majkie 18. 12. 2005 21:07

Určitě se vyskytne vada lambda sondy. Její výměna není dlouhodobé řešení, chce to nějakou úpravu ve výfukovém potrubí. Co to obnáší už poradí v servisu. Zaznamenal jsem i problémy s převodovkou, ale to je spíš výjimka. Jinak snad ok, pokud se člověk smíří s malým výkonem na poměrně těžké auto.
Majkie
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martineQ 18. 12. 2005 21:47

Praskající vlnovec výfuku...
martineQ
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 12. 2005 22:08

Praskajici plasty v elektrickych stahovackach, pridirani mechanismu steracu, praskajici hadice podtlaku z motoru do posilovace (mozna jen u 74kW verze), blbnouci central, porucha prerusovace blinkru, odchazejici vzpery patych dveri.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Majkie 18. 12. 2005 22:31

P0etrik: jo ty centrály a okénka už mě taky dost nazlobily, to je společné pro všechny verze octávek. Nevíš, jestli lze koupit jen ten plastík té stahovačky, aby se nemusela kupovat celá?
Majkie
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 12. 2005 22:45

Jo vim, uz jsem to resil 4x (vsechny okna v elektrice). :x Abys nemusel menit celou stahovacku, muzes koupit zvlast ty kostky a pokud mas stary model (pred faceliftem, ale lepsi je se podivat do dveri, ty stare maji na bocich jakoby dve V) tak jeste k tomu drzak okna, je jiny. Bud ve skodovce, ale to se skoro nevyplati, nebo napr. na http://carstyle.jihlavsko.com. Tam to cele sezenes pod pet stovek. Vymenit ty plasty je ale porod (aspon vepredu), na predni stahovacce jsme na to museli byt tri chlapi. :)
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Majkie 18. 12. 2005 22:52

p0etrik: Dík ta tip. Já to zatím řešil jen vzadu, tam to šlo celkem dobře. Zato jsem ale v Itálii musel měnit na kombíku rozbitá okénka na PZ dveřích (od zlodějů). Servismani měli před koncem pracovní doby, tak mi dali okna a starej se, takže jsem to měnil před salonem na parkovišti pro zákazníky a to byl pro mě fakt porod. :lol:
Majkie
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 12. 2005 22:55

To je teda mazec. :) Ty zadni jsou lepene ne?

Jinak ty zadni praskaji vic, protoze tam je ta kostka jenom jedna, vepredu jsou dve. U mne to bylo tak (nebo teda spis u rodicu, ale menil jsem to ja. :) Levou zadni menili jeste v bazaru nez to koupili, pravou zadni tak mesic po koupi (celou). Nasledovala asi za rok u ridice (prasklo lanko takze taky cela) a jako posledni byla u spolujezdce, tam jsem konecne menil jenom ty kostky a drzak okna. :)
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Majkie 18. 12. 2005 23:02

Na dveřích ne, jde to nasadit, ale zaboha jsem tam nemoh zpátky narvat tu kovovou příčku mezi dveřníma okénkama. Jo a s hrabáním se do centrálu už máš určitě taky zkušenost - je to chuťovka. Btw. na octávce 2001 mi lze centrálem zamknout auto jen od spolujezdce - od řidiče se zamknou jen řidičovy dveře. Odemknout lze přitom auto celé. To bude asi ta el. jednotka, ne?
Majkie
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 12. 2005 23:17

Aha ja si to blbe precet, myslel jsem ze ti rozbili takove ty zadni okynka co jsou na kufru na kombiku. Ty dverni skla , to musel byt fakt porod tam narvat, protoze kdyz jsem menil ty stahovacky, moc jsem si nedokazal predstavit jak muze jit to okno ven. Mas muj obdiv. :) Central mi blbne tim zpusobem, ze se pri zamykani od ridice nekdy nezamknou (resp. zamknou a hned zase odemknou) prave zadni dvere. Kdyz to zamykam zvenku, tak to nedela. Bud jednotka nebo je nejake zatuhle servo, nevim. Chtel jsem ho promazat kdyz jsem menil interier, ale to by musel ven zamek a je prichyceny nejakym specialnim sroubem, neco jako torx, ale ta hvezda ma min hlubsich ramen, aspon co si vzpominam.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Majkie 18. 12. 2005 23:28

Ven to šlo dobře, ale zpátky... :lol:
Ten zámek jsem myslím povoloval nějakou nástrčnou hvězdicí ze sady, co lze běžně koupit třeba v OBI a tak. Ale ta výměna té jednotky je taky práce na dvě věci. Je jednoduché dát to do servisu, ale takhle aspoň člověk ví, jak to tam je a podruhé už to půjde líp. Blbnutí centrálu už jsem zažil vícero, ale co popisuješ ještě ne..
Majkie
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 12. 2005 23:32

RJ centralu je soucasti motorku stahovacky ve dverich ridice nebo nekde jinde?
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Majkie 18. 12. 2005 23:36

Pokud si pamatuju, ŘJ centrálu je kousek od zámku a motorek stahovačky je jinde.
Majkie
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ardeth 19. 12. 2005 00:13

Vyfuk je dost nachylny na korozi. Uz sme dvakrat menili vyfuk. Jinak nedavno se nam porouchal termostat (unikala z nej chladici kapalina). Ale jinak zadna vazna zavada nas nepotkala. Jinak ten motor je ve meste dostacujici,ale mimo mesto je na nic. Vysoko toci a spotreba je velika. Ale to nerikam zadnou novinku. Kolik ta tvoje ma najeto?
Ardeth
Inventář

Odeslat příspěvekod Wq1 19. 12. 2005 08:39

Nerad bych ti kazil radost z "nového" vozu. Měl jsem úplně první O1 1,6 55kW r.v. 96, naštěstí to byl služebák. Nejhorší O1, se kterou jsem měl tu čest. Motor děs, s tím autem nemůže hnout. Aby to jelo je třeba ho točit nad 4000ot., což s sebou nese značný hluk v kabině a hodně vysokou spotřebu. Při normálním ježdění po Praze a okolí jsem měl průměr 10l. Za necelé 2roky co jsem s tím jezdil jsem nechával opravovat asi 5x centrál, který buď nefungoval vůbec anebo nechával některé ze dveří otevřené, takže jsem musel pořád obíhat auto a všechno kontrolovat, 1x oprava el. zrcádka, největší opravu vyžadovalo ovládání ventilace a klimatizace - kompletní výměna celého mechanismu, sranda za víc než 20tis Kč. To je tak vše na co si teď vzpomínám. Buď jsem měl smůlu na kus anebo halt první vozy nebyly z těch nejpovedenějších.
Každá práce se udělá sama, jen je třeba nechat jí na to dostatek času!
Wq1
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků