spz

Vše o doplňcích na auto, chiptuning.

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod sayza 17. 4. 2005 17:36

JiVi: presne tak, ridicak totiz nakonec daji kazdemu, co umi alespon rict sve jmeno (a moh delat aspon toho ridice). Na margo borcu co se nepoutaji deku ji Bohu, ze v zakone neni doslova uvedena povinnost zavirat za jizdy dvere, protoze minimalne tretina populace by jezdila s otevrenymi dvermi.
sayza
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfak 17. 4. 2005 17:45

jivi ty blbecku uz me neser,ja jezdim osobakem a jestli se ksanduju nebo ne tak do toho je ti *****...ty ses urcite priksandovany pako co jede jak s hnojem a kdyz najizdi na kulatak tak blika...seru na tebe,vis o me ***** a umis jen rejpat... :lol:
alfak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod huugh 17. 4. 2005 18:00

alfak, skutecne ted jsi ukazal, ze jsi slusny ridic
doufam, ze te nikdy nepotkam, a kdyz, tak leda az budes rozsekanej o dalnicni most a pritom nevezmes nikoho s sebou
huugh
Nováček

Odeslat příspěvekod alfak 17. 4. 2005 18:15

pozor2 8) :lol: :) :D Mr. Green
alfak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod javim 17. 4. 2005 19:25

Dle zákona bys i při najíždění na kruhový objezd blikat měl :) Ale jelikož je to, zvláště na českých megaobjezdech (těch na ploše původní křižovatky), dosti matoucí, je běžná (a policií i doporučovaná) praxe blikat jen při jeho opouštění.
Ale to jako profesionální řidič jistě víš :)
javim
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosch 17. 4. 2005 19:26

alfak stručně shrnuto jseš prostě pořádnej kus vo.la a modrý ledky, který ti přidaj 100 kolkanů na tom nic nezměněj... a až zas budeš plánovat připoutat se někdy během jízdy a airbag ti při nějaký příležitosti urazí hlavu tak si nestěžuj...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JP 17. 4. 2005 19:54

javim píše:Dle zákona bys i při najíždění na kruhový objezd blikat měl :) Ale jelikož je to, zvláště na českých megaobjezdech (těch na ploše původní křižovatky), dosti matoucí, je běžná (a policií i doporučovaná) praxe blikat jen při jeho opouštění.
Ale to jako profesionální řidič jistě víš :) /quote]


Tak to prr. Pri vjezdu na kruhovy objezd ridic nedava znameni o zmene smeru jizdy. To se deje az rpi jeho opousteni !!!
JP
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfak 17. 4. 2005 20:37

JP vidis to,myslej si ze znaj predpisy a vadej jim moje LED :D pri najezdu na kruhak s blinkrem = kamikadze do protismeru,ale nakonec si to rozmyslej :D jo a stim pasem - je dano ze se mas pripoutat behem jizdy tak ja to teda dodrzuju tak nevim proc mi vsichni nadavaj :D
alfak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod javim 17. 4. 2005 20:44

JP ... nebudu se s tebou hádat, protože místo přesného znění zákona máš zažité jeho aplikování v praxi (které je v tomto případě správnější) ... a co se týká modrých LED u alfaka ... nekomentuji, protože není důvod :)
javim
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JP 17. 4. 2005 20:45

alfak píše:JP vidis to,myslej si ze znaj predpisy a vadej jim moje LED :D pri najezdu na kruhak s blinkrem = kamikadze do protismeru,ale nakonec si to rozmyslej :D jo a stim pasem - je dano ze se mas pripoutat behem jizdy tak ja to teda dodrzuju tak nevim proc mi vsichni nadavaj :D


No kdyz nekdo napise, ze bezna a hlavne POLICII DOPORUCOVANA praxe je ta, ktera je proti predpisum, tak nevim...... (at uz se to tyka cehokoliv)
JP
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dushanski 17. 4. 2005 20:57

osobně si myslím, že když má někdo tak velký starosti, aby si přemontovával osvětlení spz, tak ať si za to klidně platí pokuty, auto je dopravní prostředek, ne vánoční stromek aby hrálo všema barvama a zbytečně rozptylovalo pozornost řidičů;on řidič, který místo sledování provozu zaměstnává svou mozkovou kapacitu přemýšlením, jak a kde všude mu modře svítí auto taky asi není příliš přínos bezpečnosti provozu...škoda, že se před vydáním řidičáku nedělaj psychotesty, aby se odhalilo, jestli adept na řidičák nezastydl náhodou v pubertě, čili mu po psychické stránce není 18 a tudíž má nárok na osvědčení na pincka...s modrýma ledkama třeba..:-)
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JP 17. 4. 2005 21:00

javim píše:JP ... nebudu se s tebou hádat, protože místo přesného znění zákona máš zažité jeho aplikování v praxi (které je v tomto případě správnější) ... a co se týká modrých LED u alfaka ... nekomentuji, protože není důvod :)t/quote]


Tak tady je ten zakon:


Povinnost dávat znamení o změně směru jízdy zákon č. 361/2000 Sb. výslovně stanoví v těchto případech:
- přejíždění z jednoho směru do druhého (§ 12 odst. 5),
- přejíždění z vyhrazeného jízdního pruhu (např. pro autobusy nebo trolejbusy) do přilehlého jízdního pruhu (§14 odst. 2),
- objíždění vozidla, které zastavilo nebo stojí, překážky nebo chodce, přičemž vozidlo vybočuje ze směru své jízdy (§ 16),
- řidič při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy (§ 17 odst. 2),
- řidič se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel (§ 17 odst. 3),
- odbočování (§ 21 odst. 1),
- zajíždění k okraji pozemní komunikace nebo k chodníku při zastavení nebo stání (§ 25 odst. 5) a při opětovném vyjíždění (§ 25 odst. 6).


Uz tohle dost odporuje tvemu tvrzeni, ze RIDIC MUSI DAVAT BLINKR PRI VJEZDU NA KRUHOVY OBJEZD, protoze zakon to po pravde vubec neupravuje, tedy vubec nenakazuje.

Pripravovana novela znela asi takhle:

Při vjíždění na kruhový objezd a jízdě po kruhovém objezdu, nepředjíždí-li z jednoho jízdního pruhu do druhého podle § 12 odst. 5, řidič nedává znamení o změně směru jízdy; při vyjíždění z kruhového objezdu je řidič povinen dát znamení o změně směru jízdy vždy.


Bohuzel nebyla schvalena, protoze k ni bylo prilepeno milion dalsich nesmyslnych veci, takze zadny zakon nenakazuje dat blinkr pri vjezdu na kruhovy opbjezd a policie opravdu radi nedelat to.
JP
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod javim 17. 4. 2005 21:09

A o tom to je ... z pohledu znamení o změně směru jízdy je stávající zákon legislativní zmetek (jako spousty jiných) ...

Zákon č.361 / 2000 ve znění pozdějších předpisů:

O znamení o změně směru jízdy hovoří

§ 30
Znamení o změně směru jízdy

(1) Znamení o změně směru jízdy musí řidič dávat kromě případů uvedených v jednotlivých ustanoveních také vždy při změně směru jízdy, vybočování z něho, nebo jestliže to vyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

přičemž jediné ustanovení, které se týká kruhového objezdu je:

§ 22
Jízda křižovatkou

(5) Řidič vjíždějící na kruhový objezd musí dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím po kruhovém objezdu.

Čili nikde není uvedeno, že se povinnost dávat znamení o změně směru jízdy na vjíždění na kruhový objezd nevztahuje a z tohoto hlediska je vjezd na kruhový objezd jako jakýkoliv jiný vjezd na křižovatku typu T s přikázaným směrem jízdy vpravo.

Jistě, je to hlavně o výkladu, ale pokud existují dva protichůdné výklady téhož zákona, je něco špatně ...
Mimochodem, už aby ta novela prošla, protože je u ní ještě odložení termínu výměny řidičáků (a deadline se pekelně rychle blíží :)
javim
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JP 17. 4. 2005 21:47

javim: jj, vyklad zakona je mozny ruzny, ale pri vjezdu na kruhovy objezd opravdu NENI narizeno davat znameni o zmene smeru jizdy, proto policie doporucuje ho nedavat - celkem logicky, protoze lidi, kteri chteji u dalsiho vjezdu najet, tak nevedi, jestli budes sjizdet hned prvnim, nebo ho davas jen proto, ze prijizdis na kruhac.

Bohuzel te musim zklamat, protoze ta novela uz byla navrzena v roce 2003 a od te doby to zase nejak utichlo a zmena je v nedohlednu (obzvlast v dnesnim stavu vlady).
JP
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfak 17. 4. 2005 22:55

kazdej pul rok o tom jednaj,takze je to mozna za rohem ;) jo a k tem psychotestu, :D - ani na zbrojni prukaz se nedelaj,kdyz te tam neposle praktickej lekar :)
alfak
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků