Je tohle normalni?

Vše o doplňcích na auto, chiptuning.

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Lukas063 8. 2. 2018 22:07

každej si zaslouží šanci...kor dítě. Smutné :-(
Lukas063
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 8. 2. 2018 22:10

Pak ale nemusi byt peníze na leceni lidi, kteří se opravdu vyléčit mohou a budou nasledne prinosem pro společnost... Jako je to drsne ale za kazdou cenu by se beznadejne pripady udržovat nemely. A cynicky vzato, dite ma mnohem mensi hodnotu nez produktivni clovek, proste společnost do nej ještě tolik neinvestovala.
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod powerball 8. 2. 2018 22:12

cetl jsi vic nez nadpis? kdyby se nedohadovali s pojistovnou a dali mu ten lek vcas tak se mu ta nemoc zastavi a muze bejt v podstate normalni dite jako kazdy jiny.
Kód: Vybrat vše
„Jedná se o jedinou dostupnou možnost léčby, která je vysoce efektivní s minimem nežádoucích účinků. Ve většině případů vede nejen k zastavení progrese nemoci, ale i ke zlepšení motorických funkcí, snížení nutnosti dechové podpory, a tím i prodloužení věku dožití pacientů,“
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/spinalni-svalova-atrofie-lecba-spinraza-uhrada-pojistovna-neproplaceni-1o6-/domaci.aspx?c=A180205_154412_domaci_ale
seek discomfort
powerball
Powerman
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PeTr7650 8. 2. 2018 22:12

Pojistovny maji nahrabano dost, nevidim duvod, proc by se mely takto chovat. Resp. vidim, prachy . .
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 8. 2. 2018 22:14

Cetl a z textu a i jinych zdroju (videl jsem nejake reportaze) jsem pochopil, ze ta sance moc velka není a doziti znamena tak max par, mozna 10 a chlup let.
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pajjoun 8. 2. 2018 22:14

JardaB píše:Pak ale nemusi byt peníze na leceni lidi, kteří se opravdu vyléčit mohou a budou nasledne prinosem pro společnost... Jako je to drsne ale za kazdou cenu by se beznadejne pripady udržovat nemely. A cynicky vzato, dite ma mnohem mensi hodnotu nez produktivni clovek, proste společnost do nej ještě tolik neinvestovala.

Na to si přišel jak? Z dítěte nebude produktivní člověk? Podle mě má před sebou víc produktivních let, než ty.

-- 8. 2. 2018 22:15 --

JardaB píše:Cetl a z textu a i jinych zdroju (videl jsem nejake reportaze) jsem pochopil, ze ta sance moc velka není a doziti znamena tak max par, mozna 10 a chlup let.

Doktor z hor.

Mam Wikipedii a kudlu z Hornbachu, přivezte mi sem toho vocasa na trasnplantaci jater.
"Stará, doval slivku a jehlu, zahajuju řez."
Naposledy upravil Pajjoun dne 8. 2. 2018 22:16, celkově upraveno 1
TS
Pajjoun
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 8. 2. 2018 22:16

PeTr7650 píše:Pojistovny maji nahrabano dost, nevidim duvod, proc by se mely takto chovat. Resp. vidim, prachy . .

Pojistovny hospodari s tim, co nam seberou, mají nejakou nechutnou rezii a něco se rozkrade, ale v celku to není tak moc a proste ty zdroje nejsou neomezene.
Pajjoun: obavam se, ze i při te drahe lecbe proste před sebou zadne produktivni obdobi nemá. Bohuzel, proste na nektere nemoci je veskera medicína kratka, vetsi problém vidim v nenazranosti vyrobcu těchto leku.
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PeTr7650 8. 2. 2018 22:23

Dnesni svet je tak zkurvenej, ze nevidim duvod nedat mrnousovi 6 mega. Kdyz to nepomuze, co uz, ale snazili sme se . .
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 8. 2. 2018 22:24

Vis, co takových lidi je, o který se zrovna media nezajimaji?
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod powerball 8. 2. 2018 22:30

jo bohuzel tezce nemocnejch lide, kterym pojistovna nechce platit lecbu je dost.jinak 2,5 mega za lecebnou davku mi neprije moc.co sem se bavil s par lidma, ktery maj crohna tak zkouseli biologickou lecbu kde jedna injekce stoji treba pul mega a musi se jich brat x za mesic a pojistovna se nijak necukala a to je to dost experimentalni lecba a vetsine z tech lidi to nepomohlo ani trochu.asi jim z toho kouka nakej kseft a z tohodle ne.to je podle me vsechno o co jde.
seek discomfort
powerball
Powerman
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pajjoun 8. 2. 2018 22:30

Je jich hodně. Máš tu děti, dospělý, důchodce. Choroby lehčí a těžší.

Dle tvý logiky by každej člověk 65+ měl bejt nechanej na pospas osudu? Přece už neni produktivní.
Ale to nejde, že? Celej život si platil pojistku, ale smolík.
To dítě platí taky, rodiče toho dítěte platí za něj, celej život za sebe.
Platí se to právě proto.

A ohánění se rovností neni uplně moudrý. Vždyť tak to u nás přeci nefunguje. Jediný co za mě pojišťovna platila za posledních 10 let jsou prohlídky u zubaře a sem tam prohlídka kožní pro jistotu. Pár tisíc max. Mam snad chtít, aby každýho, kdo má horší zdravotní stav a je míň perspektivní odepsala? To )plně popírá principy toho, jak to má fungovat.
TS
Pajjoun
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 2. 2018 23:12

Chtělo by to snížit režii a omezit rozkrádání. Však to celý zdravotnictví je jedna velká černá díra. Doktoři se bojí elektronizace jak čert kříže. Ale abych si jako klient přehledně zjistil, co za mě kde která pojišťovna účtovala, aby každý doktor mohl vědět jaké beru léky, to ne...
MV_cz
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 2. 2018 00:42

powerball píše:jo bohuzel tezce nemocnejch lide, kterym pojistovna nechce platit lecbu je dost.jinak 2,5 mega za lecebnou davku mi neprije moc.co sem se bavil s par lidma, ktery maj crohna tak zkouseli biologickou lecbu kde jedna injekce stoji treba pul mega a musi se jich brat x za mesic a pojistovna se nijak necukala a to je to dost experimentalni lecba a vetsine z tech lidi to nepomohlo ani trochu.asi jim z toho kouka nakej kseft a z tohodle ne.to je podle me vsechno o co jde.
mám crohna, VZP mi odmítla proplatit biologickou léčbu protože mám prej málo závažný průběh, bohužel na klasickou léčbu mam nežádoucí účinky takže jsem už 2roky bez léčby. Zkoušel jsem si biologickou léčbu hradil sám ale finančně jsem to neutáhl ale ta částka je o řád menší pro tvoji informaci injekce stojí 20 tis a jsou potřeba 2 za měsíc.
peter23p
Nováček

Odeslat příspěvekod powerball 9. 2. 2018 00:46

aha tak je videt ze je to pripad od pripadu.ja mluvil s lidma, ktery uz byli na desitkach operacich a ze strev uz jim toho moc nezbejva a tem biologickou dali a opravdu mi jeden chlapek rikal ze si parkrat nesl domu nekolik mega ve forme injekci.nevim proc by si to vymejslel :hm to byl jen takovej pokec na nemocnicnim pokoji, o nic neslo.
seek discomfort
powerball
Powerman
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 9. 2. 2018 06:35

JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků