Soucasna F1 stoji za ...

Formule 1, Moto GP, WRC a jiná rychlá kola

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod skaj 18. 6. 2015 22:51

Ahoj kluci a holky. Roky jsem provozoval (uspesne/neuspesne/oblacno/zatazeno/...) takovy mensi fanouskovsky F1 manazer F1Liga.cz. 15 let az do letosni sezony. A sorry, jsem rad, ze letos ne. Videl jsem stovky zavodu, vitezit Sennu, Prosta, Mansella, Miku, Michaela, ... Ale nikdy jsem nezazil takove porazenecke keci jako podledni dva roky dokonce od 3./4. tymu v poradi sampionatu. Keci o setreni paliva, setreni pneu pro zavod, do cile, ... Jak kdyz na me mluvi nekdo z jiny planety!

A jsem moc rad, jak jsem si minuly vikend pripomel, jak se zavodi. LE MANS!!! Oslava zavodeni!!! TV zapnuta nonstop, prilepeny na obrazovce, pritelkyne nestastna, predplaceny Eurosport behem nedelniho obeda v restauraci, ...

F1 je uplne mimo!!! Wake up, FIA cur.ci!
skaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Funferr 29. 6. 2015 21:11

A Le Mans není o šetření? :-D
A jejich motory?
No ale porovnávat F1 a LeMans je taky trochu mimo ne?
FORZA FERRARI
Funferr
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jindras 3 26. 7. 2015 09:27

Ahoj. F1 sleduji od r 1984,cca. Dříve to byly závody,kdy vstávaly vlasy. Jezdilo se na limitu auta i pilotů. Byli to piloti-ne jako dnes,kdy jsou to -kroužiči,hlídaní elektronikou. Naprosto se vytratil adrenalin,i jezdců. B.Ecelstone je -jak to říci slušně,ono to nejde. F1 jako taková,už není. Byli to -gladiátoři,se šancí přežít,nebo se zmrzačit,50/50. Jak řekl N.Lauda. Všechno je pryč. Dnes je od Austrálie naprosto jasné,jak sezona dopadne. Koho to může bavit? Pamatujete,jak A.Senna v r.93,VC Brazilie,7 kol před koncem musel držet ručně rychlosti,protože měl zablokovanou převodovku A po skončení nemohl vylézt z auta,křeče v ramenou a nemohl zvednout pohár? Kdo z těch dnešních -balerín-kdo by to dokázal? Před 3lety na Silverstone dostal Weber příkaz-udržuj 2 vteřiny odstup,ať nezničíš gumy. To má být F1? To je ta -elita-mezi závody? Dnes řídí F1 20letí kluci. To má být to nej na planetě? Od prvého závodu je vše jasné,nikdo nesmí opravit chyby v motoru,nikdo v sezoně nesmí upravit monopost,co je to za hovadinu? A sklápění křídla? Stupidita. Všude obrovské únikové zony-chyba jezdce není ničím potrestána,dřív byl ve zdi. Vše hlídá elektronika,od prvního kola se musí jezdit-šetrně-gumy,spotřeba. J.P.Montoya odešel kvůli tomu,že nemohl závodit,musel vše korigovat. Dnes vede serii Indicar. F1-je ubohá,nesmyslná a popírající princip-toho nejlepšího z motosportu. 2hodinový reklamní šot. :-! nedívím se,že Alonso chce odejít. Dříve brali peníze za to,že riskovali své životy zdraví,za co je berou teď? Dříve nebylo neobvyklé,ýe se objevil nový vůz v půlce sezony,přepracovaný. Našli chyby,tak je opravili. Dnes? McLaren? Proč nesmí opravit to,o čem ví,že je špatné?Dnes jsou závody sterilní,bez napětí,bez rizika. A ještě chtějí zakrýt kokpity. Proč tedy rovnou nemají auta automatické piloty a jezdci je neřídí joysticky z domova? K tomu asi taky dojde.Kam to -Královna motosportu-dospěla? Musí se šetřit palivo.v rámci úspor a 1 guma stojí na naše 140tis Kč. Jedno přezutí auta tedy stojí 560tis.Kč. Jednoho auta. Jsou dvě. Když 2x za závod obě přezují.... To jsou úspory? Ale hlavně,tohle je-má být- F1??? Rozdělení hnací síly je 52%-48% přední-zadní. A tohle rozdělení je variabilní a rozděluje ho ELEKTRONIKA!!! Co tedy vlastně ovlivňuje pilot? Otáčení volantem-navíc s eliminací otřesů a mačkání knoflíků. To je to,co chceme vidět? F1 je o dvě vteřiny rychlejší,než GP2. Tak proto mají stonásobně větší platy,než ti mladí kluci, učedníci, v GP2 ?? Resume- F1 je -pro mne- ubohá,trapná,sterilní fraška,kde je vše od první zatáčky jasné,dané,bez jakýchkoliv emocí,bez náboje adrenalinu,bez pocitu,že se dívám na něco unikátního,bez vzrušení. Díky,pane Bernie. Moc děkuju.
Jindras 3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iamswan_ 27. 7. 2015 07:50

Rozdělení hnací síly je 52%-48% přední-zadní.

A kdy naposledy si sledoval F1, že jsi zaregistroval pohon všech kol?
iamswan_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Funferr 28. 7. 2015 15:56

Jindras a viděl jsi GP Maďarska? Také dopadla neočekávaně...
Kdo chce, aby v F1 piloti umírali? Nikdo.. Stačí co se v médiích seběhlo po smrti Bianchiho... Bezpečnost naštěstí dost pokročila... Ale kvůli tomu nejsou jezdci balerínky... To, že Hamilton je potetovaný šašek s náušnicí mi taky není sympatické, ale fyzicky na tom je rozhodně lépe než piloti v 70. nebo 80. letech.. O tom snad nikdo nepochybuje..
Alonso chce odejít, protože je zvyklý jezdit mezi elitou a to mu McŠrot neumožňuje, tak ho to nebaví..
Ty ceny za přezutí nevím kde jste vzal, ale jsou nesmyslné...
A co se týče šetření paliva. Také se mi to nelíbí, ale je to jako s turbem v 80.letech.. Kolikrát museli šetřit, aby dojeli do cíle.. A někdy kvůli tomu zůstali stát na trati bez paliva v nádrži....
FORZA FERRARI
Funferr
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Willysh 10. 8. 2015 13:07

Haha taky se občas divím, co lidi zapomenou. Všichni tvrdí bůh ví jak dlouho nesledují F1 a pak zapomenou na věci, jako že palivo se šetřilo snad vždycky od 80. let.... a snad už všichni zapomněli třeba na San Marino 85, kde snad došlo palivo úplně všem. :-D ... tedy kromě těch, kterým odešel motor.
Willysh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukáš94 31. 8. 2015 13:52

Dobrý den všem. Neustále poslouchám ze všech stran kolem sebe, jak Formule 1 je nudná. Jsem opačného názoru a proto jsem se rozhodl to změnit. Vytvořil jsem tedy projekt nazvaný My5drivers​. Jedná se o soutěž-hru pro 2 hráče založenou na sledování závodů Formule 1. Tuto soutěž vymyslel můj otec se svým otcem někdy v 80. letech. Já s otcem tuto soutěž hraji již 12 let (na papíru) a můžu říct, že bez této soutěže bych se u závodů asi také nudil. Jedná se o to, že si vytvoříte tým 5-ti pilotů F1 a hrajete proti 5-ti pilotům vašeho kamaráda. Při sledování závodu jakoby soupeříte proti svému kamarádovi, což dělá závod zajímavější než kdykoliv předtím. Mluvím z vlastní zkušenosti a proto vám chci poskytnout něco, díky čemu budete mít Formuli 1 rádi jako kdysi. Rozhodl jsem se tuto soutěž poskytnout vám všem fanouškům F1. Vytvořil jsem proto aplikaci pro Android a iOS. Více informací najdete na www.my5drivers.com
Zkuste, třeba změníte názor :-)
Lukáš94
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VencazHavaku 6. 9. 2015 06:37

Ale co naděláme?
VencazHavaku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dýzl 16. 1. 2016 12:04

F1 sleduji odjakživa a i když mám spousty výhrad a nudná svým způsobem je, stejně jsem zvědavý a vždy se podívám.
Loni jsem si zaplatil na satelitu Slovak sport a sledoval IndyCar a najednou jsem zjistil, že mne to více baví, než celá šíleně překomplikovaná a také šíleně předražená F1. Relativně levná auta, přitom mají brutální výkon a hlavně závodění které má koule, závodí se od prvního do posledního kola, předjíždí i bez předjížděcích čudliků, ve většině závodů není ještě před koncem závodů jisté kdo vyhraje a i v posledním závěrečném závodě v posledním kole nebylo jisté, kdo celý seriál vyhraje. Nakonec skončil Montoya se stejným počtem bodů druhý a přitom stačilo, aby se v posledním kole posledního závodu posunul o jedno místo dopředu.
V F1 se to skoro ví, na začátku sezóny a pár závodů před jejím koncem je to již skoro jisté.

Teď mám jeden obrovský problém, za necelého čtvrt roku začíná sezóna Indycar a letos netuším, zda někde budou dostupné přenosy. Slovák Sport se přejmenoval, patří pod jiný spolek a ať surfuji sebevíce, nikde ani zprávička o Indycar.
Dýzl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Willysh 30. 1. 2016 09:46

.....za pomilování?

Abych doplnil název. Upřímně si myslím, že poslední sezóna byla docela fajn. Teď vyšlo video a 10 nej předjížděcími manévry a podle mého názoru by se za stejný výčet nemusela stydět žádná ze sezón minulých.

https://www.youtube.com/watch?v=3rKnFyaGR1s
Willysh
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků