P: BMW e39 530D Touring

Sekce určená k prodeji automobilů, motocyklů, autopříslušenství atd.

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod M@C 30. 8. 2008 15:21

Serviska, jasny puvod, super stav a vybava :)
viz. http://www.golfprovsechny.cz/temp/BMW-5 ... ng-prodam/
tel. 776 147 144, k videni v Ceskem Tesine a okoli.
M@C
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod warhog 30. 8. 2008 18:59

sorry za OT ale...

Jesus kristus to je fesak :love: Skoda ze sme kupili pred rokom o rok starsi model bez koze a 525 TDS... :-[ toto auto(vybava, farba, motor) sme chceli povodne :love: Dufam ze sa preda a majitel bude ako v bavlnke
BMW 520i 1997 - 8.1l/100km
ex:Mazda 323 1.6i(64kW) 1990 - 7.5l/100km - 214tkm
warhog
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod maxmin 30. 8. 2008 20:15

Ahojte. To auto je moje, M@C mi sem dnes hodil odkaz, za což mu velice děkuji. Moc sem nechodím. Kdybyste měli jakýkoli dotaz tak prosím na mail nebo tel.

warhog: díky za pochvalu. Původně jsem taky uvažoval o TDSku, hodně lidí mě od 530D odrazovalo kvůli drahým vstřikům a turbu.. ale nakonec je vše úplně v pohodě. Asi záleží na kusu, nebo kolik (a jak) to má najeto. Proti TDS je to tišší a taky méně žere (něco jsem najezdil ve dvou TDSkách), každopádně s 525TDS se taky krásně jezdí a určitě jsi udělal dobře, že jsi nekoupil jinou značku.
Majitel bude "ako v bavlnke" hlavně na kvalitních cestách. Ten Mkový podvozek je na mě tvrdý a proto to taky prodávám. Nejezdím žádné rallye, potřebuji pěkné pohodlné auto, do kterého vlezou golfové hole :-)
maxmin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimi14 30. 8. 2008 20:17

to fakt neda ani mne nedat OT, je to naozaj nadhera otcove 525d neni v takom peknom stave, s Nivo nie su probelmy? Inac zelam stastny predaj
BMW 520i M50 150k. <<-- bohužiaľ ex. Vydržalo 1 deň.
Pamätajte si. Nikdy nepožičiavajte 150k RWD chalanovi čo má 70k FWD.
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod maxmin 30. 8. 2008 20:26

S nivem byl problém, utíkal mi vzduch z levého vaku, ale už je to opraveno. Líbilo se mi jak v servise měnil přes počítač výšku zadku, škoda, že to nejde i přes palubní počítač :-)
maxmin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimi14 30. 8. 2008 21:05

to si mal skor vidiet co sme robili mi s otcom na garazi, asi pred pol rokom zblblo Nivo z nicoho nic sa nafuklo az uplne naplno, to znamena mezdi blatosom a kolesom asi diera na aspon 15-17cm, auto skakalo vsade cez retarder sa nedalo ani chodit, kym bol na diagnostike, vadny pravy snimac, tak sme to odpustali na garazi rucne, ide to a uplne v pohode, vzdy sme odmerali trocha rovnako ale pri kazdom dalsom startovani kompresor natlacil a asi po tyzdni auto bolo v rovnakej vyske. Vymenil sa snimac, auto kleslo no zlta kontrolka stale svieti az dodnes. Auto je stale nizko polozene, relativne drzi vysku ale je aspon o 3 cm nizsie nez byvalo. A menil si vak alebo sa to len nejako opravilo? viem ze tie vaky su sakra drahe
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod maxmin 30. 8. 2008 21:27

Vak je pouze zalepený. Moc to neutíkalo, ale bylo poznat že přes noc levá strana trochu sedla. Po nastartování se vak během pár sekund dofoukl. Teď vůbec neutíká, takže to neřeším, jinak cena vaku na vrakáči je 1000-2000 a nový 4000 a výměnit se to dá snadno i doma bez speciálního nářadí za cca půl hodiny. Každopádně nivo je super věc, auto drží stále stejnou výšku i když je naložené a myslím, že i v zatáčkách si trochu dofoukne vnější kolo, což pomůže stabilitě.
Nestačilo by Vám pouze vyresetovat chybu v řídící jednotce a nějak to překalibrovat? Výška se dá nastavit v autorizovaném servise přes PC.
Na mém, taťkovém i bráchovém BMW nefungoval dešťový senzor, všem nám stačilo něco resetnout za 100kč v servise a funguje jak má :-) Což mi připomělo, že za další stovku mi aktivovali denní svícení. Super věc :-)
maxmin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimi14 30. 8. 2008 21:34

Tos i vypytali 100 za denne svietenie? to je to ze ti pri startovani zapne svetla? dost krute si pametam ked mal otec 307SW tam to vramci zimnej prehliadky robili zadara.
Resetnut sa to ani nemalo, aspon to tvrdil technik ten vravel ze vymenou cidla sa ma okamzite zadok klesnut a prestat svietit svetlo, sice zadok klesol ale az moc a dofukuje ho len vynimocne tak svetlo stale svieti. A ianc asi sa s Nivom kombinoval aj sport podvozok, ma ho aj otec aj ty. a je to pisane spolu s Nivom
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod maxmin 30. 8. 2008 22:06

Denní svícení mi funguje tak, že můžu nechat pořád spínač světel v poloze "zapnuto". Při vytažení klíčku je to samo vypne, pří startování se samy zapnou, ale zůstává mi i možnost manuálního vypnutí. 100kč mi připadá jako symbolická částka, byl jsem rád, že mi to udělali i když je to pro ně jen otázkou pár kliknutí na pc..
Když mi to začlo utíkat, nastudoval jsem si o nivu všechno možné. Nivo se dělá v obou variantách - sport i comfort. Sportovní měchy jsou o něco kratší. Na obou stranách nápravy jsou čidla (obyčejné potenciometry) která měří výšku každé strany zvlášť. Řídící jednotka jen přidává a ubírá tlak v levém a pravém měchu tak, aby se dosáhlo výchozí výšky. Čistě teoreticky by nové čidlo mohlo dávat trochu jinou hodnotu odporu než původní při stejné výšce, proto si myslím, že by to mělo jít zkalibrovat. (pokud jsi tedy měnil čidlo na nápravě) Mimochodem, četl jsem i jak si nějaký borec mezi čidla a řídící jednotku zapojil ještě další potenciometr a reguloval si výšku přímo z kabiny :-)
maxmin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimi14 30. 8. 2008 22:20

ano to je mozne. Ale otcovi sa to nechce robit urcite :) To som ale netusil ze sa aj tie mechy lisia. Len teraz je dost mozne ze ten snimac ani vadny nebol a problem s kludom moze byt hocikde v elektrike, co je takmer nemozen opravit, a vservise to stale moze signalizovat chybu praveho snimacu.
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod vizitix 31. 8. 2008 11:40

Krásnej... Známej ho má taky, jenom má automat a světlou kůži s hnědočernejma doplnkama interiéru, to vypadá o něco líp, ale jinak super.
Jablko.
vizitix
Nováček