Nechci za auto davat nejak o moc vice nez 300K, proste vetsi castka mi prijde zbytecna (to radeji poletim s celou rodinou parkrat k mori navic), radeji penize utracim jinak nez nakupem aut. Absolutni strop sem si stanovil na 400K (odpovida zhruba Kia Ceed Combi), ale to uz by musel byt vaznej duvod proc priplatit.
UPDATE: optimum bude nekde okolo 350 az 380 tis, at je na drobnosti typu tempomat.
Mam dve male deti jeste skolou nepovinne, takze to uz nemusi byt Octavka, snad se vejdem i do neceho mensiho, ale zas aby to nebylo moc male, proste tri kufry do kufru je minimum, spis 4 (to vubec nevim jak odhadnout
). S kocarkem uz v podstate koncime, bodne kdyz se vejde dovnitr k zavazadlum, ale na dovolenou uz ho stejne brat nebudeme, pokud nam nezbude moc volneho mista.Pozadavky:
- Nesmi to mit minikufr, musi to mit 4 dvere, radeji 5 dveri.
- Nemusi to byt nafta, po poslednich zkusenostech k ni nemam uz duveru, i kdyz se mi s ni lepe jezdi
- Nesmi to byt trivalec
- klimatizace staci manual
- delsi zaruka je plus (pocitam ze to bude auto na cca 4 roky)
- nebude to na leasing ani na uver
- Nove (na ojete bych mel jine pozadavky, ale po urcite zkusenosti s poruchovosti nechci ojete)
- rad bych tempomat
Nikdy by mne ani nenapadlo, ze bych nekdy pro sebe uvazoval Skodofku, nebo dokonce fabku, ale namatkou jsem zabloudil na jejich web a doslova sem byl sokovan co se to s nimi stalo. Skodovka konecne dala do fabky i rozumejsi motory a za celkem prijatelne ceny. Timto krokem se silne vratila do hry.
Zatim jsou mymi kandidaty:
- ŠKODA Fabia II Combi 1,4 16V /63kW/ (za tu cenu cca 310K uz je to vic nez prijatelne, zcela necekany kandidat - ZAMITNUTO, nesedne si nikdo za me)
- ŠKODA Roomster 1,4 16V /63kW
- KIA CEED nebo KIA CEED Combi (libi se asi nejvic, ale uz je na hranici toho, co jsem ochoten za to dat)
- Hyunday i30 nebo kombik (totez co Ceed)
- Opel Astra II Classic nebo jeho combi (dobre zkusenosti z minula)
- Honda City nebo Honda Jazz (nevim, musel bych se nejdriv dojit podivat, ale mam info ze to neni vubec spatne)
- Logan nebo Logan combi (no, moc se mi do nej nechce)
- Ford Fusion (znamej ma a libuje si, ale ..., take bych se musel podivat)
- Fiat Linea ... prekvapilo me jak solidnim a robusnim dojmem to pusobi, v podstate velke auto, ale je to sedan.
Co byste doporucili? Klidne i jine, ale nove.

a uštřenou výplatou na palivové příplatky.