Alfa Romeo 147-koupě

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tomcat999 23. 9. 2008 00:12

Zdravím, tak nějak by mi tohle auto vyhovovalo, jak velikostí, tak designem, interiérem, pak se kouknu na crash test a tam je z alfičky spíš harmonika, tak sem s výběrem zase u bodu nula :D Je ta konstrukce 147 fakt tak špatná? :hm
felicia 1,3 -> Fabia 1.2 6V -> Fabia 1.2 12V -> Fabia II 1.4 combi ->....
tomcat999
Nováček

Odeslat příspěvekod Dusan 23. 9. 2008 06:52

tomcat999 píše:Zdravím, tak nějak by mi tohle auto vyhovovalo, jak velikostí, tak designem, interiérem, pak se kouknu na crash test a tam je z alfičky spíš harmonika, tak sem s výběrem zase u bodu nula :D Je ta konstrukce 147 fakt tak špatná? :hm

Neni za predpokladu, ze budes vzdycky bourat bokem. :mrgreen:
Auto: Toyota Avensis 2.0
AV: Onkyo 805, Panasonic PT-AE900E, HTPC
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod HondaMan 23. 9. 2008 07:18

147 ve dvoulitru je pro me idealní auto. pěkné, "rychlé", zábavné ale bohužel málobezpečné. Kdyby v NCAP uspěla o trochu lépe, asi bych ji mel doma.
No brain, no pain...
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod Beaumont 23. 9. 2008 08:18

V jednom starším tématu (tuším to byla volba mezi 147 a novým Bravem) se tu rozebíralo, že ta testovaná Alfa měla zřejmě nějakou výrobní vadu. Zkus pohledat...
Nesnáším PaCH na silnici.
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod wolff 23. 9. 2008 08:40

To nemusí hledat. Rupl tam svár, který by normálně rupnout neměl. Jen do dnes nepochopím, proc ten test neopakovali. Buď tam skutečně je nějaká chyba... a nebo jim to za to nestálo
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod Koby 23. 9. 2008 08:49

jestli to auto chceš tak ho prostě kup...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Inventář

Odeslat příspěvekod Lukino 23. 9. 2008 09:23

Mam taky ten pocit, ze to nebyl ideale dopadnuvsi crashtest, ta alfa mela na vic...
Sestav si poslechové lekce angličtiny na míru, viz. WWW tlačítko :-)
Lukino
Inventář

Odeslat příspěvekod wolff 23. 9. 2008 09:48

No viděl sem pár nabořených AR 147 na čumák. Nemám z toho co sem viděl pocit, že by na tom byla nějak zle. Na netu byly vidět i videa, kde AR 147 byla velmi pevná. Já bych se toho nebál (zvlášť u ojetiny). Jako nové auto bych to už ale nebral. Nové Bravo a jiná generačně mladší auta jsou na tom prostě líp.

P.S.
Pokud uvažuješ o ojetině a ty 2 hvězdičky ti chybí, měl bych pro tebe typ. Zkus Stilo 3D (dopadlo jako Octavie 2). Je to hodně dobrá alternativa 147. Vypadá narozdíl od 5 d Stila velmi dobře. Trochu hůř jezdí, ale výbava bývá i lepší než u té 147.
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod Beaumont 23. 9. 2008 10:03

Musím říct, že já bych mezi Bravem a 147 váhal i v případě koupě nového auta a ještě bych zvažoval Deltu.
U 147 se mi zdá o něco lepší řízení, jízdní vlastnosti (vzadu víceprvek) a sedadla, Bravo je prostornější, bezpečnější, praktičtější a má fantastické motory T-Jet (nafta mě nezajímá). Delta se mi líbí ještě víc než Bravo, ale taky je o kousek dražší.

Byla by to těžká volba, asi by rozhodovaly konkrétní cenové nabídky... A s dnešním kurzem eura by to bylo docela příjemné rozhodování :love:
Nesnáším PaCH na silnici.
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod wolff 23. 9. 2008 10:11

Tak Delta je cenově opravdu někde jinde. Oproti Bravu to máš 100 000 plus. A 147 má možná o něco agilnější jízdní vlastnosti než Bravo, ale pokud nejseš Fjedničkář, tak to stěží poznáš, zvlášť když v nabídce ani v podstatě nebyl motor, co by ti umožnil to využít (kdyby tam byl aspoň 1,4 TJET 150 koní, tak ano).
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod wolff 23. 9. 2008 10:13

Tak Delta je cenově opravdu někde jinde. Oproti Bravu to máš 100 000 plus. A 147 má možná o něco agilnější jízdní vlastnosti než Bravo, ale pokud nejseš Fjedničkář, tak to stěží poznáš, zvlášť když v nabídce ani v podstatě nebyl motor, co by ti umožnil to využít (kdyby tam byl aspoň 1,4 TJET 150 koní, tak ano).
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod tomcat999 23. 9. 2008 10:55

Stilo se mi líbí jen zepředu a uvnitř. :-) No uvidíme, ale jak tak pročítam kdeco, tak bych to viděl na sfušovanej crash test, spíš věřim reálným bouračkám. S nákupem vyčkam, auta neutečou, bude jich víc a levnějších :-)
viz tohle, to bych si tak nějak představoval(ale na splátky):
http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6600414
neni to trošku levné? Ten interiér je zašlej jak po 50000 km :-|
Naposledy upravil tomcat999 dne 23. 9. 2008 12:37, celkově upraveno 2
felicia 1,3 -> Fabia 1.2 6V -> Fabia 1.2 12V -> Fabia II 1.4 combi ->....
tomcat999
Nováček

Odeslat příspěvekod Lukino 23. 9. 2008 11:04

Beaumont píše:Musím říct, že já bych mezi Bravem a 147 váhal i v případě koupě nového auta a ještě bych zvažoval Deltu.
U 147 se mi zdá o něco lepší řízení, jízdní vlastnosti (vzadu víceprvek) a sedadla, Bravo je prostornější, bezpečnější, praktičtější a má fantastické motory T-Jet (nafta mě nezajímá). Delta se mi líbí ještě víc než Bravo, ale taky je o kousek dražší.

Byla by to těžká volba, asi by rozhodovaly konkrétní cenové nabídky... A s dnešním kurzem eura by to bylo docela příjemné rozhodování :love:

Naprosto ti rozumim, podstoupil jsem podobne rozhodovani, Bravo x 147 i navzdory tomu, ze 147 je vybehovy model a bude co nevidet nahrazeny. Nakonec to dopadlo ve prospech Brava, hlavni argument byl ten, ze za 522tis (mozna to neni presne) bych mel Alficku vicemene v zakladu (a o 11kW slabsi) a za 512tis budu mit v Bravu vsechno co potrebuju i nepotrebuju, vcetne bixenonu a vyhrivani prdylky :-D
Deltu jsem vyskrtl, ta se mi nelibi.
Sestav si poslechové lekce angličtiny na míru, viz. WWW tlačítko :-)
Lukino
Inventář

Odeslat příspěvekod wolff 23. 9. 2008 12:28

To Bravo za 329 000 nebo kolik ve výbavě Sport je podezřelá láce. Takže v tomto případě bych byl velmi velmi obezřetný, jestli to není taky nějaká ta čórka...
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod brcmaiden 23. 9. 2008 18:12

tomcat999 píše:Zdravím, tak nějak by mi tohle auto vyhovovalo, jak velikostí, tak designem, interiérem, pak se kouknu na crash test a tam je z alfičky spíš harmonika, tak sem s výběrem zase u bodu nula :D Je ta konstrukce 147 fakt tak špatná? :hm

Pokud se chceš dobře svézt a líbí se ti AR147 (což je skoro jistota), tak právě tu svoji nabízím k prodeji. Je ve výborném stavu, málo najeto (zbytek v případě zájmu). Bude ke koupi ale až koncem listopadu, protože tehdy si pojedu pro novou do Bratwurstova :-D
brcmaiden
Kolemjdoucí

Další stránka